Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 9: Bălți 1

Circumscripția Nr. 9: Bălți 1 cuprinde teritorial o parte din orașul Bălți și suburbia Sadovoe, precum și localitățile Pârlița și Răuțel din raionul Fălești. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 9/1-9/39. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Serghei Buzurnîi, de meserie agronom. Acesta este primar în satul Sadovoe din municipiul Bălți, fiind ales în 2015 din partea Partidului Comuniștilor. Serghei Buzurnîi a fost exclus din PCRM în 2016, iar în 2017 a devenit membru PDM. Candidatul, împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie-26 decembrie 2017, venituri obținute de la locul de muncă de bază în valoare de peste 219 mii de lei. Familia are în proprietate patru terenuri intravilane, aproape 80 de terenuri agricole, casă de locuit, garaj, spații comerciale, dar și alte averi imobile. Candidatul mai declară trei automobile. Familia administrează companiile ÎI „Buzurnîi Elena” și SRL „Selmax și K”.

Pe locul doi în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Usatîi, de meserie profesor, cu masterat în domeniul administrării publice. Acesta este directorul Fondului de binefacere „Soluție”, regiunea Bălți. Alexandr Usatîi este consilier municipal în Bălți. În perioada 2007-2015, a fost viceprimar al municipiului Bălți. Candidatul, împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, venituri de la locul de muncă de bază în valoare de aproape 230 de mii de lei. Familia a mai avut venituri și din depuneri la instituțiile financiare în mărime de peste 14 mii de lei. Alexandr Usaîi are în proprietate un teren agricol, un teren intravilan, garaj, un apartament și cote părți din alte două apartamente și dintr-o casă de locuit. Acesta mai are două automobile.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Igor Himici, de profesie jurist, administrator la SRL „HIȘIDO”. Candidatul nu declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 salarii de la locul de muncă de bază, însă soția sa a ridicat un salariu de 164 de mii de lei de la compania „Avia Invest”. Familia mai declară alte venituri în valoare de 40 de mii de lei și peste 12 mii de euro. Igor Himici deține cotă parte dintr-un apartament, dar și două automobile.

Pe locul patru este candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS, Elena Bordianu, de meserie profesoară de limba și literatura română. În prezent este coordonator de proiect la asociația obștească Asociația Femeilor de Afaceri din municipiul Bălți. Candidata este membră a PPPDA și vicepreședintă a organizației teritoriale Bălți. Împreună cu soțul, Elena Bordianu, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri în valoare de aproape 266 de mii de lei. Din activități didactice, științifice și de creație, candidata a câștigat 120 de mii de lei. Femeia are în proprietate un apartament.

Pe locul cinci este candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Ivan Osoianu, de meserie economist. Candidatul este director la întreprinderea municipală „Aprovizionare” din Bălți. Împreună cu soția, acesta declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri în valoare de 324 de mii de lei. Familia are în proprietate un teren intravilan, cotă parte din casă de locuit, un apartament, cotă parte dintr-un garaj, dar și din altă avere imobiliară.

Pe locul șase este candidatul independent Diana Grosu, de profesie jurist, specializată în dreptul vamal, activistă civică și blogger anti-corupție. Aceasta activează în calitate de expert în achiziții publice în cadrul asociației obștești Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI. Candidata declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 venituri obținute de la locul de muncă de bază în valoarea de peste 561 de mii de lei. Din activități didactice, științifice și de creație, candidata a avut venituri în valoare de aproape 13 mii de lei. Aceasta are în posesie un apartament, un garaj, alte bunuri imobile și un automobil.

Pe locul șapte este candidatul independent Renata Grădinaru, economist de meserie, formator, conducător de cerc la Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret. Candidata este magistru în filologie și președinta asociației obștești „Afina”, dar și activistă civică. Împreună cu soțul, declară pentru perioada 1 ianuarie 2016-31 decembrie 2018, venituri la locul de muncă de bază, în valoare de peste 329 de mii de lei. Din alte surse, candidata a obținut peste 10 mii de lei.

Pe locul opt în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Said-Muhmat Amaev, de profesie jurist. Acesta este angajat în calitate de profesor, antrenor la Școala Sportivă „B. Petuhov”. Candidatul, împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2018, venituri de la locul de muncă de bază în valoare de peste 248 de mii de lei. Familia are în proprietate un apartament și un automobil.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.