Circumscripția Nr. 7: Soroca cuprinde teritorial orașul Soroca și alte 22 de localități din componența raionului Soroca. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 7/1-7/52. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.
Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Victor Său, de profesie jurist, tehnolog-constructor. Acesta a fost ales în 2015 în calitate de primar al orașului Soroca, iar până la aceasta a fost președintele raionului Soroca. Anterior, în perioada 2007-2011, Victor Său a mai exercitat un mandat de primar de Soroca. Candidatul, care este unul dintre fondatorii Partidului Liberal Democrat, a părăsit formațiune în 2017. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2017, Victor Său declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 158 de mii de lei, dar și venituri din alte surse decât salariu, în valoare de peste 42 de mii de lei. Familia are în proprietate un teren intravilan, un apartament și două automobile.
Pe locul doi este candidatul Partidului Socialiștilor, Alla Pilipețcaia, de meserie inginer. Din 2009, femeia de afaceri a fost în funcția director adjunct în cadrul companiei SRL „Debut-Sor”, la care este co-fondatoare, iar din 2013 este director general al companiei, care este specializată în producerea mezelurilor. Candidata, împreună cu soțul, a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, venituri obținute de la locul de muncă de bază în valoare peste 359 de mii de lei. Familia a mai obținut și alte venituri în valoare de peste 579 de mii de lei. Concurenta electorală deține un teren intravilan, dar și o cotă parte din altul. De asemenea, Alla Pilipețcaia are în proprietate mai multe construcții locative.
Pe locul trei este actuala deputată a Partidului Comuniștilor, Elena Bodnarenco, de meserie economist. Parlamentara, care este magistru în domeniul administrației publice, face parte din Comisia parlamentară administrație publică. Elena Bodnarenco a mai exercitat un mandat de deputat în perioada 2005-2009, iar în perioada anilor 2011- 2015 a fost primar al orașului Soroca. Candidata declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 salarii în valoare de peste 303 mii lei. Parlamentara a beneficiat și de indemnizații în valoare peste 23 de mii de lei.
Pe locul patru se află candidatul independent Alexandru Cimbriciuc, jurist de meserie. În perioada 2009-2014, Cimbriciuc a fost deputat în Parlament din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, fiind atunci și vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică. În 2015, a fost numit în funcția de viceministru al apărării, iar în 2016 și-a dat demisia și s-a retras din PLDM. În prezent Alexandru Cimbriciuc este vicepreședintele consiliului național politic al Partidului Unității Naționale. Candidatul declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 venituri de la locul de muncă de bază în valoare de peste 61 de mii de lei, dar și indemnizații în valoare de 2400 de lei. La secțiunile bunuri mobile și imobile, concurentul menționează că au fost declarate anterior.
Pe locul cinci este candidatul Partidului Politic Șor, Maxim Melnic, cu studii în business și administrare. Candidatul este șeful Direcție de monitorizare și control „Regia Apă Canal Soroca”. Conform alege2019.md, în urma alegerilor locale din 2011, Maxim Melnic devine consilier orășenesc în orașul Soroca din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova. În 2014 se regăsește în Partidul Forța Poporului, pe listele căruia a participat la alegerile parlamentare din 2014. La începutul anului 2015 Maxim Melnic aderă la Partidul Popular European din Moldova, iar după alegerile locale din 2015 devine consilier raional în raionul Soroca și consilier orășenesc în orașul Soroca. În 2016, acesta părăsește PPEM și se declară consilier neafiliat politic, iar în iulie 2018 a fost desemnat reprezentant împuternicit al Partidului Șor în Soroca. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 319 mii de lei. Împreună cu soția, acesta declară și peste 146 de mii de lei, obținuți din indemnizații. Acesta declară în proprietate un teren, cotă parte dintr-un apartament și un automobil.
Pe locul șase este candidata Blocului electoral ACUM, platforma DA și PAS, Larisa Ungurean, învățătoare de geografie și biologie. Candidata este președinta Organizației Sindicale Locale a Liceului „Constantin Stere” și președinta organizației teritoriale Soroca a Partidului Acțiune și Solidaritate. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata, împreună cu soțul, declară venituri în valoare de peste 149 de mii de lei, obținuți din salarii și pensia de invaliditate. Din activitatea didactică, concurenta a obținut peste 95 de mii de lei, dar și peste 37 de mii de lei din drepturi de proprietate intelectuală. Larisa Ungurean are în proprietate un teren pentru construcție locativă, o grădină, casă de locuit și un automobil.
Pe locul șapte este candidatul partidului Politic Partidul Nostru, Anastasia Televca, pedagog, consilier în Consiliul orășenesc Soroca. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară venituri în valoare de 12 mii de lei din ore didactice. În calitate de consilier, atât Anastasia Televca, cât și soțul ei, au obținut peste 23 de mii de lei.
–––
Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.