Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 50: la vest de Republica Moldova

În Circumscripția Nr. 50: la vest de Republica Moldova sunt deschise 85 de secții de votare în 22 state: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Suedia și Ungaria. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 50/1-50/85. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, doctor în filologie, profesor de limba și literatura franceză, fost deputat. Candidata este liderul formațiunii politice. Potrivit declarației de avere și interese depusă la organele electorale, familia Vitaliei Pavlicenco a acumulat în 2017 și 2018, din activitatea didactică, circa 209 mii de lei, iar din pensii – aproape 306 mii de lei. Familia are în proprietate un apartament, un teren în extravilan și un automobil.

Pe locul doi în buletinul este candidatul Blocului Electoral ACUM DA PAS, Galina Sajin, de profesie jurnalist, însă de aproape 15 ani este stabilită cu traiul în Italia. În declarația de avere și interese, Galina Sajin menționează că în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 a avut venituri  din activitatea de asistent familiar desfășurată peste hotare, în sumă de aproape 29 de mii de euro. Candidata este proprietara a două terenuri aflate în intravilan, procurate în anul 2003 și a unei case de locuit, procurată în anul 2009.

Pe locul trei este candidatul independent Ion Dron, de profesie jurist. În prezent activează în calitate de avocat. Este și președinte al Asociației Obștești „Centrul pentru Inițiative și Monitorizare Autorități Publice”. Familia a obținut în 2017 și 2018 peste 515 mii de lei venit salarial. Din pensie și alte surse de venit – peste 256 de mii de lei. Familia are în proprietate un apartament și două automobile. Candidatul declară că are și trei conturi bancare, pe care deține peste 33 de mii de lei și 1600 de euro.

Pe locul patru este candidatul independent Carolina Panico, de profesie jurist, în prezent activează în cadrul Preturii sectorului Botanica, municipiul Chișinău. Potrivit declarației de avere și interese, Carolina Panico în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 a deținut patru funcții diferite, de unde a acumulat din salariu aproape 162 de mii de lei. Carolina Panico are în proprietate un automobil, anul fabricației – 2004.

Pe locul cinci în buletin este candidatul Partidului Politic Partidul Unității Naționale, Dorin Duşciac, de profesie inginer-cercetător, fizician. În prezent activează în cadrul unui comisariat pentru energie atomică din Franța. A fost viceministru al mediului, între 2014-2015. Familia candidatului a declarat că de la 1 ianuarie 2017 și până la 31 decembrie 2018 a avut venituri de aproape 110 mii de euro. Familia are în proprietate două apartamente dobândite în 2012 și un automobil.

Pe locul șase este candidatul independent Vasile Calmaţui, de meserie inginer. Din 1993 este stabilit în Franța. Vasile Calmaţui declară că a avut în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 venituri salariale de trei mii de euro. Din depunerile la instituțiile financiare a câștigat 20 de mii de lei și 7500 de euro. Candidatul a moștenit patru terenuri agricole, unul pentru construcții și un lot pomicol. Prin moștenire a obținut o casă și un apartament. Un alt apartament i-a fost donat.

Pe poziția șaptea se regăsește candidatul independent Valentin Haraz. Acesta este de profesie inginer mecanic, în prezent activează în calitate de specialist în achiziţii publice la Poșta Moldovei. În perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, a obținut din salariu peste 160 de mii de lei. Valentin Haraz declară că are un posesie două terenuri, o casă de locuit, iar în proprietate un automobil, procurat în 2017.

Pe locul opt este candidatul Partidului Popular Românesc, Anatolie Ursu. Candidatul este licențiat în relații internaționale. Potrivit declarației de avere, în 2017 și 2018 nu a avut un loc de muncă și nici venit salarial. Totodată, declară nu are nimic în proprietate.

Pe locul nouă este candidatul independent Ilie Rotaru, avocat. Familia candidatului declară că în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 a avut venituri de 120 de mii de lei din pensii. Candidatul este acționar la SA „Gemeni” și nu are în proprietate apartament sau automobil.

Pe locul zece este candidatul Partidului Liberal Democrat Iurie Bojoncă, profesor de limba și literatura română. Este redactor asociat al revistei Louco „Comune” și revista „Limba română” din Italia. Familia candidatului a avut în anii 2017 și 2018 venituri în sumă de aproape 37 de mii de euro. Familia deține în proprietate două terenuri în un apartament, două automobile.

Pe locul unsprezece este candidatul Partidului Politic Partidul Stânga Europeană, Alexandr Roşco, jurist, prim-vicepreședinte al partidului. Potrivit declarației de avere, în 2017 și 2018 nu a avut un loc de muncă și nici venituri. Totodată, nu are nimic în proprietate.
---

La 20 octombrie 2019, alegeri parlamentare noi au loc în patru circumscripții electorale: nr.17, 33, 48 și 50. În circumscripția electorală 48, învingător la alegerile din 24 februarie 2019 a fost candidatul Blocului Electoral ACUM, Maia Sandu, care a acumulat aproape 80% din voturi. Maia Sandu a devenit premier, în luna iunie, în urma formării unei coaliții de guvernare cu PSRM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.