Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 5: Glodeni, Râșcani

Circumscripția Nr. 5: Glodeni, Râșcani cuprinde teritorial orașul Glodeni și alte 18 localități din componența raionului Glodeni, orașul Costești și încă opt localități din raionul Râșcani. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 5/1-5/55. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Ion Leucă, de meserie istoric, manager, politolog. Ion Leucă deține funcția de președinte al raionului Glodeni din 9 iulie 2015. Acesta este președinte al organizației raionale Glodeni PDM, membru al Consiliului Național Politic al formațiunii. Candidatul declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 592 de mii de lei. Familia sa deține o casă de locuit, un garaj, un apartament, un teren în intravilan și două autoturisme.

Pe locul doi este candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Minizianov, de meserie economist, administrator al întreprinderii individuale „Minizianov plus”. Candidatul este secretarul organizației teritoriale Glodeni și membru al Consiliului republican al PSRM. Acesta este și consilier raional și consilier orășenesc în orașul Glodeni din partea PSRM. Concurentul electoral, împreună cu soția sa, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 33 de mii de lei. Concurentul a mai obținut 20 de mii de lei din înstrăinarea unui bun, dar și peste 286 de mii de lei din arendă. Conform declarației de avere și interese personale, Alexandr Minizianov și familia sa dețin o casă, garaj, terenuri agricole, spații comerciale și patru autoturisme.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Irina Dvorjanscaia, administratoarea întreprinderii individuale „Ianița Dvorjanscaia”. Candidata este președinta Comunității rușilor din raionul Glodeni și membră a Consiliului Congresului comunităților ruse din Moldova. Aceasta a candidat la alegerile parlamentare din 2014 pe lista Mișcării Social-Politice „Ravnopravie”, care ulterior a fost preluată de Ilan Șor. Concurenta, împreună cu soțul, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 venituri în valoare de peste 192 de mii de lei, bani obținuți din vânzări, arendă etc. Familia deține o casă de locuit, spațiu comercial și un autoturism.

Pe locul patru este candidatul partidului Politic Partidul Nostru, Stela Onuțu, jurist de profesie. Din 2015 este primar al orașului Glodeni. Candidata a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri în valoare de aproape 218 mii de lei din salarii, dar și peste 32 de mii de lei – pensie alimentară.

Pe locul cinci figurează candidatul independent Mihai Corj, jurist, doctor în drept, avocat, conferențiar universitar și decan al Facultății de Drept a Institutului Nistrean de Economie și Drept. Mihai Corj este președintele asociației obștești Institutul de Creație Legislativă „Lex Scripta”. Concurentul electoral declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 alte venituri decât cele salariale în sumă de peste 2,6 milioane de lei. Mihai Corj deține două terenuri intravilan, patru terenuri agricole și două autoturisme.

Pe locul șase se regăsește candidatul Partidului Liberal, Ion Purice, medic de profesie. Candidatul, în vârstă de 32 de ani, este vicedirector medical la IMSP Spitalul clinic municipal nr. 4. Ion Purice declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31decembrie 2018 salarii în valoare de peste 29 de mii de lei, din activitatea în cadrul Secretariatului Parlamentului, dar și peste 231 de mii de lei din activitatea la spital. Concurentul electoral are în posesie un automobil.

Pe locul șapte este candidatul Blocului electoral ACUM, platforma DA și PAS, Rodica Nemerenco, de meserie jurnalist. Candidata este producător TV la TV PRIM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Rodica Nemerenco declară salarii în valoare de aproape 157 de mii de lei. Candidata a ridicat și 14 mii de lei pensie de urmaș. Rodica Nemerenco deține o casă de locuit nefinalizată și un apartament.

Pe locul opt este candidatul independent Nicolae Gorcea, de meserie inginer mecanic, politolog. Candidatul este director la SA „Faur-Constructor”. Pentru perioada de 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul, împreună cu soția, declară venituri din salarii în valoare de peste 330 de mii de lei. Din alte venituri decât cele salariale, familia a obținut peste 210 mii lei. Familia deține trei terenuri agricole, unul intravilan, o casă de locuit, un apartament și două autoturisme.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.