Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 49: la est de Republica Moldova

În Circumscripția Nr. 49: la est de Republica Moldova sunt deschise 27 de secții de votare în 11 state: Azerbaidjan, Belarus, China, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Israel, Japonia, Quatar, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 49/1-49/27. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Ina Sîrbu, de meserie inginer în construcții, profesor de biologie și chimie. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat din Tiraspol „T. G. Șevcenco”. După șase ani de activitate profesională, a trecut în sectorul privat și a administrat companii o perioadă lungă de timp. A activat o perioadă în cadrul Academiei de Științe a Moldovei în calitate de colaborator științific. Și-a continuat activitatea la Moscova ca și colaborator al Ambasadei Republicii Moldova. Din 2015, s-a specializat în domeniul migrației muncii în Federația Rusă. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidata nu declară venituri. Aceasta are în proprietate un apartament.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Gheorghii Para, manager, profesor. Acesta este președintele Sindicatului Constructorilor din Sankt-Petersburg și președinte al diasporei moldovenești în Sankt Petersburg. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, venituri în valoare de peste 1,6 milioane de ruble rusești și 152 de mii de lei. Acesta a mai obținut 600 de mii de ruble în calitate de docent la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg. Din înstrăinarea unui apartament și a unui automobil, familia a obținut 5,5 milioane de ruble rusești. Candidatul mai declară 600 de mii de ruble din pensii. Familia are în proprietate două terenuri intravilane, două apartamente, o casă de locuit și două automobile.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolae Țipovici, de meserie inginer, manager. Acesta este administratorul Gospodăriei Țărănești „Nicolai Țîpovici”. Candidatul este vicepreședintele PPPN, dar și consilier în Consiliul municipal Chișinău. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Nicolae Țipovici declară venituri în valoare de peste 339 de mii de lei din activitatea gospodăriei specializate în producerea și comercializarea semințelor. Candidatul declară și 50 de mii de euro din donații, dar și 450 de mii de lei din vânzarea unui autoturism. Soții au mai obținut și peste 63 de mii de lei din indemnizațiile de consilier și indemnizațiile pentru îngrijirea copilului. Candidatul are în proprietate cinci terenuri extravilane, un apartament și două automobile.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Valerii Klimenco, președinte al Congresului comunităților ruse din Republica Moldova. Candidatul a devenit președinte de onoare al Partidului Șor, formațiune care s-a constituit în baza Mișcării social-politice „Ravnopravie” pe care a fondat-o. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, venituri în valoare de peste 49 de mii de lei. Soții au mai ridicat și aproape 142 de mii de lei din pensii. Familia ar în proprietate două terenuri agricole, două apartamente și două automobile

Pe locul cinci este candidatul Blocului electoral ACUM  DA PAS, Dorin Frăsîneanu, de meserie jurist, politolog. Candidatul, în vârstă de 26 de ani, este masterand în studii politice și administrative europene la Collège d’Europe din Belgia. Tânărul a făcut masteratul în științe politice (МГИМО din Rusia) și în drept european și internațional ( Université de Strasbourg din Franța). Este consultant junior la European Centre for Government Transformation. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 15 mii de lei, dar și peste cinci mii de lire sterline (GBP). Acesta a mai beneficiat timp de zece luni de bursă de studii în mărime de peste 26 de mii de euro.

Pe locul șase este candidatul independent Dumitru Pogorea, inginer constructor de meserie, Concurentul electoral este director întreprinderea individuală „Pogorea”. Candidatul este și președintele Centrului național cultural „Luceafărul” din Novosibirsk, Rusia. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Dumitru Pogorea declară venituri din construcție în valoare de 175 de milioane de ruble rusești. Din înstrăinarea bunurilor mobile și imobile, candidatul a obținut 6,5 milioane de ruble rusești, iar soția a obținut 800 de mii de ruble din vânzarea unui apartament. Familia are în proprietate opt terenuri agricole, un apartament, o casă de locuit și un automobil.

Pe locul șapte în buletinul de vot este candidatul independent Igor Ticuș, de meserie economist. Acesta este director Radio Moldova Mea, lansat la Moscova, Federația Rusă. pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri în valoare de peste o mie de lei. Acesta are în proprietate oficii, cotă parte dintr-un apartament și un automobil în valoare de 75 de mii de dolari.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.