Circumscripția Nr. 48: Regiunea Transnistreană-Sud cuprinde teritorial orașele Slobozia, Tighina și Tiraspol. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 48/1-48/25. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.
Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Vitalii Evtodiev, de meserie inginer-constructor. Este expert tehnic la „Savim-Com”, companie care oferă consultanță în construcții. Este membru al Partidului Socialiștilor. A candidat din partea PSRM și la alegerile parlamentare din 24 februarie. Atunci s-a clasat pe locul doi, cu 25,89% voturi. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri salariale de aproximativ 204 mii de lei, peste 1,3 mln lei din dividende și peste 382 de mii de lei din înstrăinarea unui bun. Familia candidatului deține în proprietate un teren extravilan, un apartament, o vilă, un garaj și trei automobile.
Al doilea în buletinul de vot este candidatul independent Petru Ursu, jurist de meserie. Este avocat la Cabinetul Avocatului „Petru Ursu”. Și-a depus actele pentru a candida independent și la alegerile parlamentare din 24 februarie, da nu a fost înregistrat. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară un venit de 30 de mii de ruble din activități didactice. Împreună cu soția, a obținut 58 de mii de lei din pensii. Deține cotă parte dintr-un teren intravilan, dintr-un apartament și dintr-o casă de locuit. Are în proprietate un automobil. În 2017 și 2018, Cabinetul Avocatului „Petru Ursu” a avut contracte de prestări servicii de asistență juridică Primăriei Maximovca în valoare de 66 de mii de lei.
Al treilea în buletinul de vot este Alexei Frunze, candidatul Partidului Liberal Democrat, este jurist de meserie. Este avocat la Cabinetul Avocatului „Alexei Frunze”. Absolvent al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și al Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Este magistru în drept și a activat în organele de forță ale Republicii Moldova. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul nu declară venituri financiare. Deține în proprietate un lot pomicol și trei automobile, cu valoarea totală declarată de 180 de mii de lei. Deține o cotă parte dintr-un SRL, care însă, nu activează.
Al patrulea în buletinul de vot este Teodor Turta, candidat independent, de meserie inginer mecanic. Este administrator a două SRL-uri. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul, împreună cu soția, declară venituri din salarii de peste 491 de mii de lei și indemnizații pe copiii minori de peste 87 de mii de lei. Familia a mai obținut 438 de mii de lei din dividende. Deține patru terenuri intravilane în proprietate, trei apartamente, un garaj și alte două bunuri imobile, inclusiv nefinalizate. Este proprietarul a trei autoturisme. În conturi curente deține circa 260 de mii de lei. Deține cote părți din cinci SRL-uri, unde este administrator sau asociat.
Al cincilea în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Ion Iovcev, profesor de meserie. Director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Tiraspol de mai bine de 25 de ani. Locuiește și activează pe malul stâng al Nistrului din anul 1975. A fost decorat cu „Ordinul Republicii”, Ordinul României Pentru „Serviciu Credincios” în grad de Comandor, Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. Ion Iovcev a candidat din partea Blocului și la alegerile parlamentare din 24 februarie în aceeași circumscripție. Atunci s-a clasat pe locul trei, cu 3,84% din voturi. În declarația sa de venituri și interese, candidatul nu indică perioada declarării, dar scrie că a obținut aproximativ 334 de mii de lei venit din salariu, iar soția sa a ridicat 33 de mii de lei din pensii. Deține în proprietate cotă parte dintr-un apartament.
---
La 20 octombrie 2019, alegeri parlamentare noi au loc în patru circumscripții electorale: nr.17, 33, 48 și 50. În circumscripția electorală 48, învingător la alegerile din 24 februarie 2019 a fost candidatul independent Viorel Melnic, care a acumulat 62,74% din voturi. Viorel Melnic și-a depus mandatul de deputat la scurt timp după accederea în Parlament, motivând că rolul deputaților independenți este redus la zero și că promovarea proiectelor de acte normative în Parlament exprimă „un dubiu iminent al calității lucrului întregului for legislativ”.