Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 48: Regiunea Transnistreană-Sud

Circumscripția Nr. 48: Regiunea Transnistreană-Sud cuprinde teritorial orașele Slobozia, Tighina și Tiraspol. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 48/1-48/25. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Vitalii Evtodiev, de meserie inginer-constructor. Este expert tehnic la „Savim-Com”, companie care oferă consultanță în construcții și al cărei asociat este. Este membru al Partidului Socialiștilor. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri salariale de aproximativ 204 mii de lei, peste un milion 323 de mii de lei din dividende și peste 382 de mii de lei din înstrăinarea unui bun. Familia candidatului deține în proprietate un teren extravilan, un apartament, o vilă, un garaj și trei automobile.

Al doilea în buletinul de vot este candidatul independent Iurie Apostolachi, inginer silvic de meserie. Este directorul Întreprinderii de Stat  „Întreprinderea pentru silvicultură Tighina” și fost deputat în Parlament din partea Partidului Liberal Democrat. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri de aproximativ 388 de mii de lei, din depuneri la instituțiile financiare a obținut aproximativ 29 de mii de lei. Deține în proprietate un teren intravilan și unul extravilan, o casă de locuit, un garaj, alte două bunuri imobile și un automobil.

Al treilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat din Moldova, Mihail Malașevschi, jurist de meserie. Șeful cabinetului ministrului afacerilor externe și integrării europene. Are o experiență de 14 ani în domeniile juridic și legislativ în cadrul Parlamentului, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și în cadrul entităților internaționale precum PNUD și Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene în Moldova. În perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, a ridicat un salariu de peste 519 mii de lei și 12 mii de euro. 61 de mii de lei a obținut din îndemnizații. Deține în proprietate două automobile și unul în folosință.

Al patrulea în buletinul de vot este candidatul independent Viorel Melnic, de profesie economist. Este conferențiar universitar la Universitatea Agrară. Viorel Melnic a fost şef al Serviciului Vamal, dar şi ex-viceministru al economiei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, împreună cu soția declară venituri salariale de peste 297 de mii de lei și peste 2 milioane de lei din dividende și active financiare. Candidatul deține în proprietate două terenuri intravilane și un apartament. Este fondatorul unui SRL și deține cotă parte dintr-o Societate pe Acțiuni.

Al cincilea în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Ion Iovcev, profesor de meserie. Director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Tiraspol de mai bine de 25 de ani. Locuiește și activează pe malul stâng al Nistrului din anul 1975. A fost decorat cu „Ordinul Republicii”, Ordinul României Pentru „Serviciu Credincios” în grad de Comandor, Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. În declarația sa de venituri și interese, candidatul nu indică perioada declarării, dar scrie că a obținut aproximativ 334 de mii de lei venit din salariu, iar soția sa a ridicat 33 de mii de lei din pensii. Deține în proprietate cotă parte dintr-un apartament.

Al șaselea în buletinul de vot este candidatul independent Petru Ursu, jurist de meserie. Este avocat la Cabinetul Avocatului „Petru Ursu”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară un venit de 30 de mii de ruble din activități didactice. Împreună cu soția, a obținut 58 de mii de lei din pensii. Deține cotă parte dintr-un teren intravilan, dintr-un apartament și dintr-o casă de locuit. Are în proprietate un automobil. În 2017 și 2018, Cabinetul Avocatului „Petru Ursu” a avut contracte de prestări servicii de asistență juridică Primăriei Maximovca în valoare de 66 de mii de lei.

Al șaptelea în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic „Șor”, Inna Nazarenco, economist de profesie. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, declară venituri din salarii de peste 10 mii de lei și 540 de mii de ruble, 18 mii de lei venit la ziua de naștere și active financiare de peste 2 mii de euro.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.