Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 46: Ceadîr Lunga

Circumscripția Nr. 46: Ceadîr Lunga, cuprinde teritorial orașul Ceadîr Lunga,  nouă localități din raion și orașul Vulcănești. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 46/1-46/33. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Vadim Delibaltov, economist de profesie. Candidatul activează în calitate de viceadministrator al Întreprinderii de Stat „Gările și Stațiile Auto”. Este membru al PDM din anul 2012. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, declară venituri salariale și din indemnizații pentru creșterea copilului în sumă de peste 667 de mii de lei. Vadim Delibaltov a obținut cu titlul de donație cinci terenuri agricole. Candidatul are în proprietate jumătăți din două apartamente. De asemenea, deține două automobile și 0,25% din acțiunile unei companii specializate în comerț, cu sediul la Chișinău.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Fiodor Gagauz, jurist. Din decembrie 2014 este deputat în Parlament și membru al Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice. Candidatul conduce din 2006 Mișcarea Edinaia Găgăuzia. Între 2012 și 2014 a fost deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei. Pentru ultimii doi ani, declară venituri de 321 mii de lei. Din vânzarea unor bunuri a câștigat 110 mii de lei, iar din indemnizațiile de parlamentar –  încă peste 133 de mii de lei. Soția declară venituri din pensii de peste 40 de mii de lei. Familia are în proprietate un teren agricol și două terenuri intravilane, trei apartamente, o casă de locuit și două garaje.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Svetlana Ivanova, de profesie economist. Candidata nu declară venituri pentru 2017-2018. De asemenea, nu specifică nici proprietăți, decât o cotă de participare de 1% în cadrul „Dandalion” SRL, specializată în fabricarea elementelor de dulgherie și tâmplărie pentru construcții.

Pe locul patru este candidatul independent Gheorghi Leiciu, jurist, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, pentru al doi-lea mandat, și profesor la Universitatea de Stat din municipiul Comrat. În perioada 2001-2012, a fost procuror al Autonomiei Găgăuze. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, declară venituri din activitatea de jurist de peste 162 de mii de lei, iar din activitățile didactice – peste 82 de mii de lei. Din pensie a ridicat 250 de mii de lei. Candidatul declară că are în proprieate o casă de locuit, un garaj, un apartament, o parcare, și un automobil. La fel, specifică că are un depozit la bancă de 160 de mii de lei.

Pe locul cinci în buletin este candidatul independent, GrigoriiCadîn, de profesie jurist. Acesta este deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, pentru al doilea mandat și director al Agenției Servicii Publice din Ceadîr-Lunga. Candidatul până a fi numit în această funcție a activat mai mult de zece ani în cadrul Direcției de înregistrare și examinare a mijloacelor de transport și de calificare a conducătorilor auto a filialei Registru din Ceadîr-Lunga. Împreună cu soția candidatul declară că a avut în 2017 și 2018 un venit de 360 de mii de lei. Din vânzarea unor bunuri familia a mai câștigat încă peste un milion și jumătate. Candidatul declară că este proprietarul unei case de locuit și a trei automobile.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.