Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 44: Taraclia

Circumscripția Nr. 44: Taraclia cuprinde teritorial orașele Taraclia, Tvardița și alte 13 localități din raionul Taraclia. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 44/1-44/32. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Fiodor Covalji, de meserie inginer. Este șef la SRL „Taraclia-Gaz” și președinte al organizației raionale Taraclia a PDM, membru al Consiliului Național Politic al partidului. Din 2015, este consilier local în Taraclia din partea Partidului Democrat. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul a ridicat, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 773 de mii de lei. Acesta are în proprietate o casă de locuit, un apartament, un garaj și un automobil.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Chiril Tatarlî, agronom de profesie. Acesta este președintele raionului Taraclia începând cu anul 2015. Chiril Tatarlî este președintele organizației teritoriale Taraclia și membru al Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri salariale de peste 537 de mii de lei. Soții au mai ridicat și pensii în valoare de peste 114 mii de lei, dar și 138 de mii de ruble rusești. Chiril Tatarlî are în proprietate două terenuri intravilane, o casă de locuit, două automobile și altă avere imobilă, fără a specifica ce anume.  

Pe locul trei în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Veaceslav Lupov, de meserie economist. Acesta este administratorul companiei „Depozitmol” SRL. Candidatul este persoana de încredere a formațiunii în raionul Taraclia, fiind și președintele organizației teritoriale Taraclia a Partidului Șor. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Veaceslav Lupov nu declară salarii, ci doar zece mii de euro primiți la zi de naștere, dar și 50 de mii de euro – donații. Și copii familiei au primit la zi de naștere 2400 de euro. Candidatul are în proprietate un apartament, dar și patru automobile, valoarea unuia dintre acestea fiind de 112 mii de euro.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul independent Veaceslav Cunev, inginer. Acesta este directorul companiei „Slavans Grafica” SRL. Conform alege2019.md, din 2004 este lector la Universitatea Tehnică din Moldova, Catedra Tehnologii Informaționale. Din 2008 până în 2016, a fost președintele Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC). Din 2017, este membru al Consiliului economic pe lângă președintele Republicii Moldova. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 373 de mii de lei. Soții au mai avut alte venituri în valoare de aproape 2,2 milioane de lei. Veaceslav Cunev are în proprietate două terenuri, trei apartamente, o casă de locuit, un garaj și două automobile.

Pe locul cinci în buletinul de vot este candidatul independent Gheorghi Aricov. Acesta activează în calitate de specialist în securitate corporativă la „Moldovatransgaz”. Potrivit alege2019.md, din 1991 și până în anul 2017, Gheorghi Aricov a avut o afacere în domeniul turismului. Din 2008, prezidează Comunitatea bulgărească „Rodoliubeț”. Pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare peste 599 de mii de lei. Concurentul electoral mai declară alte venituri de peste 105 mii de lei. Acesta are în proprietate două terenuri, două case de locuit și un automobil.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.