Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 41: Leova, Cantemir

Circumscripția Nr. 41: Leova, Cantemir, cuprinde teritorial orașele Leova, Iargara și alte 13 localități din raionul Leova, precum și 17 localități din raionul Cantemir. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 41/1-41/60. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Efrosinia Grețu, de meserie pedagog, în prezent pensionară. În 2007 a devenit vicepreședinte al raionului Leova, iar în 2011 a fost aleasă în funcția de președinte al raionului, funcție pe care a deținut-o patru ani. În favoarea acestei funcții a renunțat, în 2015, la mandatul de deputat. Pentru perioada 1 ianuarie 201726 decembrie 2018, candidata a ridicat peste 43 de mii de pentru prestarea serviciilor de instruire la Asociația Obștească „Centrul internațional de colaborare și dezvoltare Phoenix”, dar și peste 31 de mii de lei – dobândă din depuneri la bancă. Efrosinia Grețu a mai ridicat peste 228 de mii de lei din pensii, indemnizații și darea în arendă. Aceasta are în proprietate trei terenuri agricole, un teren intravilan, o casă de locuit și un apartament.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Aliona Briciag, profesoară de biologie la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Leova. Este membră a Consiliului republican al PSRM, iar din iunie 2015 este consilieră raională în Leova din partea PSRM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidata declară, împreună cu soțul, salarii în valoare de peste 207 mii de lei. Concurenta electorală a mai primit 500 de mii de ruble rusești în calitate de donație, dar și peste trei mii de lei – indemnizații. Aceasta are în proprietate zece terenuri agricole, un apartament și un automobil.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Andrei Trandafir, de meserie electrogazosudor, pensionar în prezent. Conform alege2019.md, în urma alegerilor locale din iunie 2015, Andrei Trandafir, a devenit consilier raional în Leova din partea Partidului Politic Partidul Nostru. În iulie 2018, acesta a fost desemnat reprezentant împuternicit al PP Șor în raionul Leova. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, concurentul electoral declară venituri de peste 87 de mii de lei din pensii și indemnizații. Candidatul nu declară bunuri în proprietate.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul independent Alexandru Bujorean, de profesie jurist. Candidatul, în vârstă de 31 de ani, este administratorul companiei SRL „Sudagroscut”. Este vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova și președinte al Organizației Teritoriale Leova a PLDM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, declară salarii de peste 55 de mii de lei, dar și peste 150 de mii de lei – dividende. Soția candidatului  a obținut în această perioadă peste 17 mii de lei – indemnizații pentru copil. Alexandru Bujorean are în proprietate un teren intravilan și două automobile.

Pe locul cinci este candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Sergiu Butuc, jurist de meserie. Acesta este vicepreședintele raionului Cantemir, fiind promovat în această funcție în 2015 din partea Partidului Comuniștilor. În prezent, Sergiu Butuc este președintele Organizației Teritoriale Cantemir a PPPN. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, venituri în valoare de peste 296 de mii de lei. Soții au mai obținut peste 7,7 milioane de lei din vânzarea unui automobil, dar și din vânzarea unor terenuri. Sergiu Butuc declară în proprietate zece terenuri agricole, un teren intravilan, o casă de locuit, două apartamente și două automobile.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA și PAS, Vladimir Putregai, de meserie veterinar. Acesta este primar al satului Cociulia, activând în această funcție în ultimii 12 ani. Pentru perioada anilor 2016-2017, candidatul a obținut, împreună cu soția, salarii în valoare de aproape 377 de mii de lei. Vladimir Putregai are în proprietate patru terenuri agricole, un teren sub construcție, un depozit și un autoturism.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.