Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 38: Hâncești

Circumscripția Nr. 38: Hâncești, cuprinde teritorial municipiul Hâncești și alte 24 de localități din raion. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 38/1-38/43. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, de meserie inginer-constructor, jurist. Din 2003 și până în prezent, acesta este primar al orașului Hâncești. Anterior a fost directorul companiei SRL „Botnari – Mars”, dar și director al companiei SRL „Petrocub”. A devenit primar candidând independent, iar din 2009 este membru al Partidului Democrat. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 321 de mii de lei. Concurentul electoral are în proprietate o casă de locuit cu o construcție accesorie.

Pe locul doi în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Victor Perțu, jurist de profesie. Acesta este directorul general al SA „Regia Apă-Canal Orhei”. Conform alege2019.md, anterior, acesta a deținut funcțiile de șef al serviciului juridic și consultant juridic la Pretura sectorului Ciocana din Chișinău. În cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, Victor Perțu a fost reprezentantul candidatei Inna Popenco, la Comisia Electorală Centrală. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, concurentul electoral declară, împreună cu soția, venituri în valoare de peste 477 de mii de lei. Acesta a mai primit remitențe de peste hotare în valoare de 1500 de euro. Victor Perțu are în proprietate un apartament și cotă parte dintr-un alt apartament, precum și un automobil.

Pe locul trei în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Petru Corduneanu, de meserie jurist. După alegerile locale din 2015, a devenit consilier în Consiliul municipal Chișinău, iar din iulie 2017 a devenit deputat în Parlament, fiind și membru al Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională. Anterior a deținut funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 230 de mii de lei. Acesta a mai ridicat peste 69 de mii de lei din indemnizații din Parlament, dar și aproape 206 mii de lei din pensia MAI. Petru Corduneanu are în proprietate două apartamente și două automobile.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA și PAS, Grigore Cobzac, inginer de meserie. Din 2014 și până în prezent, este deputat în Parlament din partea Partidului Liberal Democrat. În perioada 2011-2015, a fost președinte al raionului Hâncești. Pentru ultimii doi ani, Grigore Cobzac declară, împreună cu soția, venituri în valoare de peste 430 de mii de lei. Candidatul are în proprietate trei terenuri agricole, un teren intravilan, un garaj, o casă de locuit, dar și altă avere imobilă.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.