Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 30: municipiul Chișinău

Circumscripția Nr. 30: municipiul Chișinău cuprinde teritorial sectorul Râșcani și Ciocana. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 30/1-30/25. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat din Moldova, Nae-Simion Pleșca, jurist, doctor în filologie, deputat în Parlament din 2015. Este membru al Consiliului Național Politic al Partidului Democrat. Fost membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova și deputat neafiliat. După votul acordat investirii Guvernului Filip a fost exclus din partid, iar în aprilie 2017 a aderat la fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, familia candidatului a acumulat venituri din salarii de peste 683 de mii de lei, peste 12 mii de lei din activități didactice sau de creație și aproximativ 588 de mii de lei din alte surse. Candidatul deține în proprietate un teren intravilan, patru apartamente, două case de locuit și alte patru imobile. Este proprietar a două SRL-uri.

Al doilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Petru Burduja, economist de meserie. Este vicepreședinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău și membru al Consiliului Republican al PSRM. Ocupă funcția de administrator al companiei „Exclusiv Media” SRL. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, familia candidatului a obținut venituri din activitatea de bază de peste 381 de mii de lei. Din înstrăinarea unui automobil a ridicat 82 de mii de lei și circa 62 de mii de lei din alte surse. Este moștenitor a patru terenuri agricole și a unui apartament. Are în proprietate un automobil. Deține cote părți în cadrul a două SRL-uri și este acționar al unei Societăți pe Acțiuni.

Al treilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Stanislav Cvasnîi, jurist.  Este consilier municipal în Orhei, președintele Organizației de Tineret și membru al Biroului Permanent Central al Partidului Politic Șor. Deține funcția de manager regional al Asociației Obștești „Pentru Orhei”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul, împreună cu soția, declară venituri salariale de peste 133 de mii de lei și peste 15 mii de lei bani din îndemnizații. Familia deține în proprietate trei apartamente și un automobil.

Al patrulea în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Veronica Herța, economist de profesie. Este lector universitar la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe. Vicepreședinte al Partidului Liberal. În perioada 2016-2018 a ocupat funcția de director general al SA „Apă Canal Chișinău”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară venituri din salarii de peste 531 de mii de lei, peste 17 mii de lei din activități didactice sau de creație și aproximativ 12 mii de lei din alte surse legale. Deține în folosință 8 terenuri agricole, un teren intravilan, o casă de locuit și alte două imobile.

Al cincilea în buletinul de vot este candidatul independent, Galina Bostan, pretor al sectorului Ciocana între 2007 – 2018. Mai devreme, a fost profesoară de limba română, șefă de grădiniță de copii, logoped, jurist la o întreprindere, dar și consultant al Secției relații Guvern cu Parlament la Cancelaria de Stat. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soțul, declară venituri din salarii de 63 de mii de lei și 140 de mii de lei din înstrăinarea unui automobil. Familia are în proprietate trei terenuri extravilane, două terenuri intravilane și un teren aflat în circuitul civil, o casă de locuit, un alt bun imobil și un autoturism. Candidata deține o cotă parte dintr-un SRL.

Al șaselea în buletinul de vot este candidatul Blocului ACUM DA PAS, Dan Perciun, specialist în domeniul științelor politice. Vicepreședinte PAS și președinte PAS Youth. Manager de Proiecte la Asociația Obștească „Civitta Moldova” din 2015. Șef de irecție e-Transformare la Ministerul Educației în perioada 2014 – 2015. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-1 decembrie 2018, familia candidatului declară venituri din salarii de peste 382 de mii de lei, peste 800 de dolari și aproximativ 289 de mii de lei din alte surse legale. A primit o donație sau moștenire de 25 de mii de euro. Familia candidatului deține câte cotă parte din două apartamente și aproximativ 24 de mii de lei în conturi bancare.

Al șaptelea în buletinul de vot este candidatul independent, Oleg Golopeatov, inginer mecanic de profesie. Este om de afaceri, administrează „MTZ-lider casa de comerț”, care are domeniul de activitate repararea mașinilor agricole. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, familia candidatului a obținut venituri din salariu de peste 680 de mii de lei, 33 de mii de lei venituri obținute din depuneri la instituțiile financiare și aproape un milion 40 de mii de lei din dividende. Candidatul declară un teren pentru construcții în proprietate, o casă de locuit și trei automobile. Deține cote de participare în cadrul a trei companii.

Al optulea în buletinul de vot este candidatul independent Valentin Dolganiuc, jurist la „WVP Broker de Asigurari” SRL, companie la care deține și o cotă parte. Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și în următoarele două legislaturi pe listele Frontului Popular Creștin Democrat. Este membru-fondator al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. Între 22 mai 1998 - 17 februarie 1999, a fost viceprim-ministru al Republicii Moldova. Candidatul, împreună cu soția, declară pentru ultimii doi ani venituri salariale de aproximativ 269 de mii de lei și 60 de mii de lei din alte surse legale. Familia deține două terenuri, unul dintre care primit drept moștenire, patru imobile și un autoturism.

Al nouălea în buletinul de vot este candidatul independent Maxim Uvarov, de profesie jurist,  în prezent este șomer. În declarația avere și interese personale, unde nu specifică perioada declarării, nu declară venituri salariale și nici din oricare alte surse, ci doar că deține în proprietate un automobil.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.