Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 12: Sângerei, Florești

Circumscripția Nr. 12: Sângerei, Florești cuprinde teritorial orașul Sângerei și alte 18 localități din raionul Sângerei, precum și șase localități din raionul Florești. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 12/1-12/59. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Gheorghe Brașovschi, master în administrație publică, agronom. Este primar al orașului Sângerei, iar recent a devenit deputat în Parlament, fiind candidat supleant pe listele PDM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul, împreună cu soția, declară venituri în valoare de peste 450 de mii de lei. Din darea în arendă a terenurilor agricole, soții au câștigat peste 11 mii de lei. Familia are în proprietate zece terenuri agricole, unul intravilan, două apartamente și două unități de transport. Gheorghe Brașovschi deține 100% din compania SRL „Konstnordagro”, specializată în comerțul cu ridicata a produselor agricole brute și animalelor vii.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Vasile Luca, mecanic-constructor de meserie. Acesta este director la compania SRL „Virtim-Lux”, specializată în transportul de mărfuri. Pentru perioada 1 ianuarie-26 decembrie 2018, candidatul, împreună cu soția, declară salarii în valoare de peste 50 de mii de lei. Candidatul a mai obținut din darea în locațiune venituri în mărime de peste 68 de mii de lei, dar și 11500 din indemnizații. Familia are în proprietate trei terenuri intravilane, o casă de locuit, spații comerciale și șapte unități de transport.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Igor Țîbîrnă, economist de meserie. Acesta este președinte circumscripției teritoriale Sângerei a Partidului Șor. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri în valoare de aproape 16 mii de lei. Are în proprietate un teren intravilan, șase terenuri extravilane și alte categorii de terenuri aflate în circuitul civil. Acesta mai deține un automobil, două case de locuit, un garaj, și alte bunuri imobile.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Viorel Neaga, economist, magistru în științe politice. Candidatul, în vârstă de 29 de ani, este director comercial la compania SRL „Constilcard”. Împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 343 de mii de lei, dar și peste 27 de mii de lei din indemnizații. Candidatul are în proprietate un automobil.

Pe locul cinci este candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS, analistul politic Oazu Nantoi, director de program la Institutul de Politici Publice, de meserie inginer-electrician. Oazu Nantoi, care este și fost deputat, a candidat în 2015 la funcția de primar al capitalei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri în valoare de peste 564 de mii de lei, din salarii și din depuneri la instituții financiare. Familia a mai avut alte venituri decât cele salariale în valoare de peste 205 mii de lei. Candidatul are în proprietate un teren agricol, trei apartamente și două automobile.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul independent Ion Roșca, de meserie pedagog. Acesta este șeful Centrului Metodic Raional al Direcției Educație Sângerei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 198 de mii de lei. Din activități didactice, științifice și de creație, Ion Roșca a câștigat peste 31 de mii de lei, iar nouă mii de lei au fost obținuți din alte venituri. Candidatul are în proprietate un apartament.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.