Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 11: Fălești

Circumscripția Nr. 11: Fălești cuprinde teritorial orașul Fălești și alte 30 de localități din raion. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 11/1-11/63. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Prima pe buletinul de vot este candidata Partidului Democrat, Iradia Bînzari, istoric de profesie. Candidata a activat în calitate de profesor, apoi în calitate de director de școală. În anul 2007 a devenit vicepreședinte, iar din 2015 – președinte al raionului Fălești, funcție deținută până în prezent. Iraida Bînzari este președinta organizației raionale Fălești a PDM și membră a Consiliului Național Politic al formațiunii. Împreună cu soțul, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii obținute de la locul de muncă de bază în valoare de 547 de mii de lei. Soții au mai obținut din pensii și prestări servicii aproape 213 mii de lei. Familia are în proprietate o casă de locuit, două terenuri agricole și un automobil.

Pe locul doi în buletin este actualul deputat al Partidului Socialiștilor, Oleg Savva, jurist de meserie. Din 2012, candidatul este președinte al organizației teritoriale a PSRM. În perioada 1993-2006, Oleg Savva a fost președinte al Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din Fălești. Anterior acesta a mai activat în calitate de controlor la Primăria orașului Fălești, dar și în calitate lăcătuș colector la Uzina Constructoare de Mașini PRUT-80. Candidatul declară, împreună cu soția, pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 251 de mii de lei. Acesta a mai obținut peste 136 de mii de lei din alocații de stat și plăți compensatorii. Familia are în proprietate un teren intravilan, casă de locuit și alte bunuri imobile.

Pe locul trei în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Valeriu Muduc, economist de profesie. Conform alege2019.md, Valeriu Muduc este prim-secretar al comitetului raional Fălești al PCRM. În perioada 2011-2015 a fost președinte al raionului Fălești. Pentru a putea ocupa această funcție, a fost nevoit să renunțe la fotoliul de primar al orașului Fălești în care a ales fost la alegerile locale din 2011. Candidatul declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 89 de mii de lei, dar și peste șapte mii de lei – indemnizații. Acesta are în proprietate un teren agricol, un apartament și o casă de locuit.

Pe locul patru în buletin este candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Alexandr Severin, pedagog de meserie. Candidatul, în vârstă de 30 de ani, este profesor de educație fizică la Liceul „Mihai Eminescu” din orașul Fălești. Acesta este și consilieri PPPN în Consiliul local Fălești. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 234 de mii de lei. Din alte surse decât cele salariale, Alexandr Severin a obținut peste 26 de mii de lei.

Pe locul cinci în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Alexandru Botnar, de profesie jurist. Acesta activează în calitate de șofer, dar și în calitate de consilier în Consiliul municipal Orhei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii de peste 85 de mii de lei, dar și 6 500 – indemnizații. Conform declarației de avere și interese, depuse la CEC, Alexandru Botnar nu are în proprietate bunuri imobile, bunuri mobile sau cote-părți în companii.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS, Vasili Tataru, licențiat în științe umanistice. Candidatul în vârstă de 29 de ani este profesor de limba și literatura română și limba franceză la Liceul Teoretic „Academia copiilor” din Chișinău. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de 154 de mii de lei, dar și peste 41 de mii de lei venit obținut din activități didactice, științifice și de creație. Conform declarației de avere și interese, depuse la CEC, Vasili Tataru nu are în proprietate bunuri imobile, bunuri mobile sau cote-părți în companii.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.