CTIF oferă servicii noi în domeniul contabilității pentru instituțiile bugetare

La începutul săptămânii curente, specialiștii Instituției publice ”Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) au prezentat la Sângerei un nou proiect de acordare a suportului instituțional în domeniul ținerii evidenței contabile pentru instituțiile de învățământ din acest raion. CTIF prestează acest tip nou de servicii începând cu luna septembrie 2018.

Scopul principal al noilor servicii este de a acorda instituțiilor bugetare asistență privind  ținerea evidenței contabile, planificarea și raportarea financiară, precum și a le oferi soluții profesioniste pentru gestionarea eficientă a finanțelor publice.

În cadrul proiectului de suport instituțional, specialiștii CTIF oferă următoarele servicii:

  • analiza activității economico – financiare în scopul optimizării proceselor;
  • asistență pentru unul sau câteva sectoare ale contabilității beneficiarului;
  • elaborarea recomandărilor privind ținerea conformă a evidenței contabile;
  • asistență la utilizarea sistemelor informaționale de evidență contabilă, inclusiv a Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C, sistem administrat de CTIF.     
     

CTIF a finalizat deja două proiecte de acordare a suportului instituțional în domeniul contabilității la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar în prezent realizează un proiect similar la Centrul de excelență în energetică.

Responsabilii instituțiilor bugetare care doresc să contracteze serviciile de suport instituțional în domeniul contabilității ale CTIF, pot transmite solicitarea la adresa de e – mail: iana.betivu@ctif .gov.md sau la tel: (022) 262 - 873.

Conform statutului CTIF, aprobat prin hotărârea Guvernului nr. 125 din 06.02.2018, instituția este abilitată să acorde suport instituțional, inclusiv în domeniul contabilității în sectorul bugetar, și în procesul de dezvoltare continuă a capacităților profesionale ale personalului care activează în domeniile: finanțe publice, achiziții publice, fiscal și vamal.
 

Serviciul de presă al CTIF

21 noiembrie 2018


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.