CTIF anunță un curs de instruire primară pentru viitorii specialiști în domeniul vămuirii

Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF)  anunţă organizarea, cu începere de la 1 octombrie 2018, a unui curs de instruire primară a doritorilor de a îmbrățișa profesia de specialist în domeniul vămuirii, cu o durată de cinci săptămâni. După încheierea cursurilor, audienții vor primi Certificate de instruire, ce le pot ajuta să devină angajați ai companiilor de brokeri vamali sau declaranți vamali în nume propriu.

Audienții vor fi instruiți de către inspectori vamali cu experiență bogată în domeniu. În  programul cursului se regăsesc teme importante, printre care: sistemul general al regimurilor vamale ce se aplică în R. Moldova; calcularea şi perceperea corectă a drepturilor de import/export; modul de determinare şi declarare a valorii în vamă a mărfurilor importate; modul de completare a declaraţiilor vamale în detaliu; nomenclatura combinată a mărfurilor; modul de completare a declaraţiei vamale în sistemul informațional "Asycuda World".

Doritorii de a se înscrie la cursuri trebuie să dețină diplome de studii superioare sau medii de specialitate, să cunoască și să aibă abilități de utilizare a computatorului. La înscriere, ei vor prezenta copia buletinului de identitate, copia diplomei de studii și cererea de înscriere.

Adresa cursurilor: mun. Chişinău, str. Petricani 21/3. Informații suplimentare pot fi obținute la tel: 022 400265, 022 822032, 068669942 sau prin e-mail la adresa: instruire@ctif.gov.md.

                                                                                                                                 

Serviciul de presă al CTIF
21 septembrie 2018
Tel. 079422244

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.