CSJ a declarat inadmisibil recursul Pro Moldova

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de Pro Moldova în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale, transmite IPN. „Justiția din Republica Moldova și-a reconfirmat astăzi loialitatea pentru regimul Dodon”, este comentariul formațiunii într-un comunicat de presă în care anunță decizia instanței.

Formaţiunea condamnă „maniera flagrantă” în care Pro Moldova a fost lăsată în afara exercițiului electoral din 1 noiembrie. „Continuăm să credem că a fost un act disperat desprins din teama guvernării față de puterea Pro Moldova. Așteptăm decizia motivată, după care vom lansa procedura de apărare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Suntem ferm convinși că decizia CEC a fost abuzivă și lipsită de logică, darămite de temei juridic”, se arată în comunicat.

Pentru candidatul desemnat de Pro Moldova, Andrian Candu, au semnat 25 de mii de cetățeni. CEC a respins înregistrarea în calitate de candidat a liderului Partidului Politic Pro Moldova pe motiv că doar 12 unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 de semnături ale susținătorilor, iar restul 17 unități administrativ teritoriale nu întrunesc cerințele legale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.