Cozi la secțiile de votare deschise pentru alegătorii transnistreni

La mai multe secții de votare deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană s-au format cozi. În localitatea Varnița din raionul Anenii Noi, veterani ai războiului de la Nistru și localnici au încercat să blocheze circulația pe traseul care face legătura cu orașul Bender. La fața locului au fost dislocate trupele speciale ale forțelor de ordine, transmite IPN.

Pentru aceste alegeri prezidențiale, sunt deschise 42 de secții la care pot vota cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.  Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 14.30, în cele 42 de secții au votat peste 20 de mii de votanți transnistreni. În turul întâi, pe 1 noiembrie, 14 mii de votanți au fost pe parcursul întregii zile.

Inspectoratul General al Poliției informează că în localitatea Varnița, de nenumărate ori s-a încercat blocarea liberei deplasări a cetățenilor prin punctul de trecere. Poliția a readus la normalitate situația înregistrată și în continuare asigură ordinea publică.

Și Comisia Electorală Centrală a emis un comunicat de presă în care condamnă „acțiunile violente ce au loc în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, în care sunt implicate persoane din rândul localnicilor și a forței veteranilor, care încearcă să pericliteze desfășurarea procesului electoral”. „Chemăm la calm și toleranță și atenționăm că orice acțiune de îngrădire a libertăților și a drepturilor altor persoane este contrară legislației Republicii Moldova. Obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal”, se mai spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.