Consiliul municipal va discuta despre situaţia creată la Primăria capitalei

Consilierii municipali se vor întruni marţi, 30 mai,în şedinţă pentru a conveni asupra unei candidaturi care va exercita atribuţiile primarului general. Totodată, unii consilieri se arată sceptici că vor reuşi să găsească pe cineva care să-şi asume responsabilitatea. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Consilierul PL, Ion Cebanu, a declarat că fracţiunea pe care o reprezintă este pregătită pentru a se ajunge la un numitor comun cu consilierii din alte fracţiuni. „Mâine ne vom aduna şi vom desemna o persoană care să execute funcţia de secretar al CMC, care îl va înlocui pe primarul general pe durata aflării sale în arest. Contăm pe buna credinţă a consilierilor”, a declarat liberalul.

Ruslan Codreanu, preşedintele fracţiunii PPEM în CMC a spus că aleșii locali vor trebui să-l susţină pe cel care îşi va asuma responsabilitatea: „Situaţia din Primăria Chişinău posibil că nu e una pe termen scurt. În condiţiile actuale, persoana care va accepta să-l înlocuiască pe primar va trebui să recâştige încrederea cetăţenilor, iar noi, consilierii, suntem obligaţi să-l ajutăm”.

Fostul consilier liberal, Oleg Cernei, a opinat că sunt puţine şanse ca CMC să reuşească să desemneze un secretar al CMC, în condiţiile când există o presiune imensă din partea societăţii, dar şi frica de CNA. Cernei consideră că o soluţie ar fi ca CMC să facă un demers pentru ca viceprimarul Nistor Grozavu să fie eliberat sub control judiciar ca să-şi poată exercita atribuţiile la Primărie.

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a comunicat pe pagina de socializare că va face publică decizia socialiştilor marţi dimineaţă, în cadrul unui briefing.

Primăria Chişinău a rămas fără conducere, după ce viceprimarul Nistor Grozavu  şi primarul general, Dorin Chirtoacă, au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar secretarul CMC, Valeriu Didencu, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.