Conducerea țării condamnă atacul din Odesa

Președinta Maia Sandu susține că războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite. Șefa statului spune că Ucraina are nevoie de ajutor urgent pentru a se apăra și pentru a apăra pacea în Europa. Declarațiile vin pe fundalul unui atac rusesc asupra Odesei, soldat cu cel puțin 16 morți și peste 70 de răniți, transmite IPN.

„Mai întâi o rachetă rusă sparge case. Apoi, în timp ce echipajele de urgență intervin în grabă, o a doua rachetă lovește. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite”, a menționat șefa statului.

Premierul Dorin Recean a numit devastatoare scenele din Odesa, unde rachetele rusești lovesc de două ori într-o zi, spulberând din nou vieți nevinovate. „Ucraina are nevoie urgentă de sprijin intern pentru a se apăra și a păstra pacea în Europa. Moldova este alături de poporul Ucrainei în timp ce ei rezistă agresiunii barbare a Rusiei”, a notat premierul.

Presa internațională scrie că cel puțin 16 persoane au fost ucise și peste 70 au fost rănite vineri într-un dublu atac rus cu rachete la Odesa. După lansarea primei rachete, la fața locului au intervenit echipaje de urgență, care au fost lovite de o a doua rachetă. Un paramedic și un lucrător se numără printre morți. Potrivit presei străine, tactica lansării unei a doua rachete în același loc este cunoscută în lumea militară sub numele de „double tap”, „lovitură dublă” din engleză.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.