Conducerea Spaţiilor Verzi din capitală pretinde să vândă informaţia de interes public

Cinci utilaje specializate ale Întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” udă în fiecare noapte florile de sezon şi arbuştii sădiţi în acest an în cele cinci sectoare ale capitalei. Lucrările sunt efectuate pentru a menţine în viaţă vegetaţia în contextul temperaturilor caniculare din ultimele zile.

Solicitată de IPN, şef-adjunctul de la Spaţii verzi, Galina Leahu, a menţionat că pentru a uda cele circa 2 hectare de ronduri cu flori din capitală pe perioadă de arşiţă este nevoie de circa 100 de tone de apă. Angajaţii de la Spaţii verzi efectuează noaptea în paralel şi lucrări de stropire a vegetaţiei cu preparate biochimice împotriva bolilor şi dăunătorilor.

În acest an Întreprinderea municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a sădit peste 120 de mii de plante anuale.

Chiar dacă informaţiile prezentate de responsabila de la Spaţiile verzi sunt de interes public, Galina Leahu s-a arătat nemulţumită de faptul că reporterul IPN a cerut informaţii despre lucrările efectuate pe perioada caniculei de către angajaţii de la Spaţii Verzi. Ba mai mult, funcţionara a acuzat Agenţia IPN că face comerţ cu informaţiile oferite.

  • galina leahu despre comert.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.