Conducerea Moldova 1: PAS și PPPDA încearcă să discrediteze imaginea postului public

Conducerea postului public de televiziune Moldova 1 își exprimă dezacordul faţă de ceea ce consideră o „încercare a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr de a discredita și a defăima imaginea postului public de televiziune prin intermediul unor acțiuni agresive și de imixtiune în politica editorială”.  Într-un apel public, adresat inclusiv ambasadelor acreditate la Chișinău, conducerea postului menționează că Moldova 1 este ținta unor acuzații nefondate încă de la lansarea protestelor de către PPPDA, transmite IPN.

În apel se spune că încercările directorului televiziunii de a stabili duminică, 17 septembrie, un dialog cu liderii PPPDA şi PAS, în cadrul unei acțiuni de protest în faţa instituției, s-au soldat cu eșec pentru că liderii protestului nu i-au permis să-și expună punctul de vedere. „Protestatarii au agresat verbal atât conducerea televiziunii, cât şi echipele de filmare care îşi făceau meseria. Duminică, 17 septembrie, Moldova 1 a organizat o ediție specială despre protestele desfășurate și revendicările protestatarilor. Postul public de televiziune asigură și va asigura o informare obiectivă, bazată de pluralismul de opinie.”, se spune în apel.

Într-o conferință de presă la IPN, luni, 18 septembrie, PAS și PPPDA au solicitat conducerii companiei publice „Teleradio-Moldova” să acorde opoziției o oră de emisie pe săptămână la Moldova 1. În cazul în care TRM nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, cele două formațiuni își asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.