Concert de Ziua României la Chişinău

Cu ocazia sărbătoririi la 1 decembrie a Zilei Naţionale a României, la Sala cu Orgă din Chişinău a avut loc un concert de muzică simfonică dedicat acestei zile, transmite IPN. Academicianul Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, care a fost şi printre organizatorii concertului, a accentuat că mai înainte de oricare alte interese care ne ţin dezbinaţi cultura este acel factor care ne uneşte.

,,Este importantă apropierea dintre Moldova şi România, mai ales că avem acel trecut comun ce leagă între noi o frăţie de sânge. Avem o cultură şi o literatură comună, ne dorim de atâta timp să îmbrăţişăm aceleaşi valori europene, să venim împreună în marea familie europeană. Iar România, care este sora noastră mai mare, ne-a ajutat şi ne va ajuta şi în continuare să păşim cu dreptul în lumea civilizată”, a menţionat academicianul.

În faţa publicului de la Chişinău au evoluat dirijorul român Cristian Florea şi solistul Viniciu Moroianu, interpretând arii din repertoriul compozitorilor Bela Bartok, F. J Haydn, Dinu Lipatti.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.