Comuniștii cer demisia șefului Teleradio-Moldova: „Jos cenzura!”

Membrii Partidului Comuniștilor au protestat astăzi în fața companiei publice „Teleradio-Moldova”, cerând demisia directorului general, Vlad Țurcanu. Aceștia au scandat: „Țurcanu, demisia!” „Jos cenzura!”, „Rușine!”, „Jos Maia Sandu!” etc. PCRM a organizat manifestația după ce postul public de televiziune Moldova 1 a refuzat să difuzeze cu titlu gratuit un material electoral, transmite IPN.

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a acuzat postul public, deși este finanțat din banii cetățenilor, își permite să ia decizii samavolnice și îi discriminează pe concurenții electorali, prin faptul că nu le acordă gratuit timpi de antenă, așa cum prevede legea. Este o depășire de atribuții, consideră parlamentarul.

„Doar 15 partide s-au înregistrat să participe la referendum. 13 îl susțin și îndeamnă cetățenii să voteze pro. Doar două formațiuni îndeamnă oamenii să nu se lase manipulați de către actuala guvernare. Una dintre acestea este Partidul Comuniștilor. Astăzi ne-am convins că cei care îndeamnă oamenii să voteze la referendum „Nu” nu vor fi lăsați la postul public Moldova 1”, afirmă Diana Caraman.

Conducerea TRM a precizat marți că a fost nevoită să ia decizia de a nu difuza materialul electoral, întrucât liderul PCRM, Vladimir Voronin, se lansează într-o serie de declarații care nu se încadrează în conceptul legal de „expunere a programelor electorale”, neglijând interdicția de a utiliza timpii de antenă gratuiți pentru agitație electorală împotriva altor subiecți electorali.

Partidele beneficiază în primele 15 zile ale campaniei electorale de 10 minute gratuite la radio și de 5 minute la televiziune, conform regulamentului aprobat de CEC privind reflectarea alegerilor în mass-media.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.