Comunicat informativ privind Conferinţa Internaţională „Practici moderne în îngrijirea alternativă a copiilor”.

                                                                                                                            

                                                                           Comunicat informativ

Ministerul Muncii,Protecţiei Sociale şi Familiei împreună cu AO „Parteneriate pentru fiecare copil” organizează joi, 24 mai 2012, Conferinţa Internaţională „Practici moderne în îngrijirea alternativă a copiilor”.

Scopul evenimentului este împărtăşirea experienţelor existente în regiune şi în practica internaţională în asigurarea dreptului copilului la familie. Conferinţa este organizată în contextul reformei sistemului de protecţie a copilului care are loc în republică, punîndu-se accentul pe necesitatea dezvoltării asistenţei parentale profesioniste pentru îngrijirea  copiilor lipsiti de ocrotire parinteasca - un serviciu cheie în sistemul de servicii bazat pe familie şi comunitate. El oferă o varietate de plasamente în mediul familial, de la plasamente de urgenţă, răgaz, scurtă durată, lungă durată, în funcţie de necesităţile şi situaţia copiilor. În cadrul conferinţei vor fi abordate practicile pozitive internaţionale şi din regiune în dezvoltarea serviciului asistenţă parentală profesionistă, în particular, dar si în contextul prevenirii/intervenţiei timpurii a situaţiilor de dificultate a copilului şi familiei şi în procesul de dezinstituţionalizare a copiilor din instituţiile rezidenţiale.

La eveniment sînt invitaţi reprezentanţii autorităţilor locale
din întreaga republică,  de asemenea, vor participa reprezentanţi ai autorităţilor centrale, ONG, organizaţii internaţionale.

Conferinţa este organizată în cadrul Proiectului „Susţinerea autorităţilor publice locale din Republica Moldova în acordarea serviciilor alternative de tip familial copiilor lipsiţi de îngrijirea părintească”, implementat de „Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, cu suportul financiar al World Childhood Foundation.

Evenimentul se va desfăşura în incinta Leogrand Convention Center, mun. Chişinău (intrare din str. Vlaicu Pîrcălab), incepind cu orele 9.30 .

Telefon de contact: Anatol Mămăligă
069537193

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.