Comisia de anchetă asupra privatizărilor va veni cu un raport în Parlament în 120 de zile

Comisia specială de anchetă asupra privatizărilor și concesionărilor proprietăților publice are la dispoziție 120 de zile pentru a întocmi și prezenta un raport în Parlament cu privire la privatizările din ultimii ani. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Comisiei, Igor Munteanu, transmite IPN.

Potrivit parlamentarului, în urma listelor prezentate de către Agenția Proprietăți Publice, din anul 2013 până în 2019 au fost semnate 38 de parteneriate public-private și concesiuni. Igor Munteanu a precizat că analiza se va axa în mod special pe 4-5 privatizări de răsunet, care vor fi anunțate săptămâna viitoare.

Privatizările vor fi analizate din perspectiva aplicării legii, se vor vedea probele care pun la îndoială caracterul legal al privatizării. Vor fi invitați martori care vor putea oferi informații importante pe cazuri, dar și reprezentanți ai APP.

Comisia specială de anchetă asupra privatizărilor și concesionărilor proprietăților publice a fost creată printr-o decizie de Parlament la 18 iunie 2019.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.