CNA: Dosar penal pentru coruperea alegătorilor, la Bălți

O cauză penală a fost pornită pe fapt de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a partidelor. La Bălți, ofițerii anticorupție au descins în oficiul unei formațiuni politice și în alte locații, și au documentat multiple episoade de corupere a alegătorilor pentru ca aceștia să obțină recompense ilicite pentru exercitarea dreptului de vot, anunță CNA, citat de IPN.

Într-un alt caz, șase reprezentanți ai aceluiași partid sunt bănuiți că ar fi oferit bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze într-un anumit mod la alegerile din 20 octombrie. În acest sens, percheziții s-au făcut în mai multe localități din Nisporeni și Strășeni, în două cauze penale pornite pe faptul coruperii electorale.

În altă ordine de idei, potrivit CNA, un bărbat din nordul țării a fost reținut într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins 60 de mii de lei pentru a influența o decizie de judecată. Actualmente, 12 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare.

CNA mai precizează că Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste circa 11 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre acestea se numără o construcție nelocativă, o încăpere locativă și 2 nelocative, 4 terenuri agricole și 2 pentru construcție, dar și numerar. Acestea au fost indisponibilizate într-un caz de corupere pasivă, fals în acte publice, esvaziune fiscală a întreprinderilor și escrocherie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.