Civic Fest 2014 va fi mai motivant decât ediţia anterioară, specialist

Civic Fest 2014 va fi un eveniment mai optimist şi mai motivant decât ediţia anterioară, întrucât oamenii conştientizează şi apreciază mai mult rolul şi activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Declaraţia a fost făcută de către Ludmila Andronic, specialist în comunicare, preşedinta Consiliului de Presă, într-un interviu publicat pe portatul informaţional civic.md, citat de IPN.

„Civic Fest este un eveniment care oferă oamenilor încrederea că unde sunt mulţi – puterea creşte, dar şi poate oferi o motivaţie pentru cei care simt că ar putea să se implice în viaţa socială, dar nu ştiu cu ce să înceapă”, a spus Ludmila Andronic. Ea a accentuat importanţa sesiunilor de discuţii libere prilejuite de eveniment, în care „participanţii vor putea să-şi găsească parteneri, finanţatori, susţinători, să împărtăşească din experienţa pe care o au, să obţină un sfat”.

Preşedinta Consiliului de Presă a vorbit şi despre responsabilitatea corporativ socială (RCS) a companiilor din Moldova, menţionând că doar unele au inclus RCS în strategiile lor, pe când altele ignoră acest concept. „Orice companie, pe lângă multiplele funcţii economice, mai are şi funcţii sociale. Suntem parte al unui eco-sistem, care se numeşte civilizaţie. Noi utilizăm resurse, cream bunuri, dar trebuie să fim conştienţi că resursele nu sunt inepuizabile, iar bunurile create de noi sunt pentru oameni, deci, trebuie să comporte şi caracteristici etice”, spus  Ludmila Andronic.

Prioritatea în domeniul RCS din acest an a fost sustenabilitatea. Ludmila Andronic a dat exemplul companiei Efes Moldova, recunoscută pentru activităţi de responsabilitate socială.  Marile proiecte sunt legate de localizarea producţiei de orz, care deschide noi perspective pentru fermierii moldoveni, şi lansarea staţiei de epurare a apei tehnice şi pluviale, care permite curăţarea acesteia până la parametri care chiar depăşesc normele standard. În ceea ce priveşte mediatizarea proiectelor de RCS, Ludmila Andronic a declarat că scepticismul reprezentanţilor mass-media, care le tratează drept publicitate, este nefondat şi că astfel de proiecte sunt menite să ofere un exemplu altora şi să inspire speranţă oamenilor.

Civic Fest Moldova este o platformă a implicării publice, a comportamentului civic voluntar şi responsabil, care îşi propune să reunească cele mai active şi de succes ONG-uri din Republica Moldova, dar şi din Europa, prin dezbateri, activităţi artistice, culturale şi sociale. Proiectul este implementat de către Asociaţia Obştească Synergetica Eur/Est cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA şi de Fundaţia ERSTE din Austria. Anul acesta evenimentul va avea loc la 24-26 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.