Circa jumătate din populaţie consideră că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie greşită
50% din respondenţii chestionaţi în cadrul Barometrului de Opinie Publică consideră că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie greşită. În acelaşi timp, 36% sunt de părerea că direcţia este bună.
Potrivit Barometrului Socio-Politic (BSP OMNIMAS), făcut public miercuri, 19 iulie, numărul celor care consideră că direcţia este greşită a sporit faţă de un sondaj similar efectuat în februarie, în care 48% din respondenţi au fost de această părere. Dar, în acelaşi timp, a crescut de la 32% la 36% şi numărul celor ce sunt de părerea că direcţia este bună.
Conform sondajului, numărul celor mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de nivelul de trai este de 11%, faţă de 8% în februarie, în timp ce 55% din persoanele intervievate au declarat că nu sunt mulţumite de nivelul lor de trai, aproximativ aceleaşi răspunsuri fiind primite şi în urma sondajului din februarie. Aproape o treime din respondenţi susţin că situaţia lor economică este mai proastă decât acum un an, aproximativ acelaşi număr de persoane consideră că aceasta este mai bună, în timp ce 35% sunt de părere că a rămas la fel. Rezultatele atestă o creştere de la 24% la 31% a celor care susţin că dispun de o situaţie economică mai bună. În acelaşi timp, 17% din populaţie este mulţumită de nivelul de trai, faţă de cei peste 50% care se declară nemulţumiţi.
11% din intervievaţi sunt mulţumiţi de situaţia economică a R. Moldova, în timp ce 55% susţin contrariul, numărul acestora, potrivit sondajului, fiind în scădere în raport cu februarie curent, când această cifră constituia peste 60%.
35% din respondenţi au declarat că actualul guvern conduce ţara mai bine decât cel anterior, iar 16% au o părere diametral opusă. Circa o treime dintre respondenţi crede că nivelul de guvernare a rămas acelaşi. În sondajul precedent, numărul celor care credeau că guvernul actual conduce mai bine era de 28%.
BSP OMNIMAS a fost realizat în luna iunie 2006 de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion naţional de circa 1100 de persoane, marja maximă de eroare fiind apreciată la 3%.