Cine a câștigat primăriile în opt suburbii ale municipiului Chișinău

În urma turului II al alegerilor locale în opt suburbii ale municipiului Chișinău, câte două fotolii de primar au fost obținute de către Partidul Mișcarea Alternativa Națională și Partidul Acțiune și Solidaritate. Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Socialiștilor și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au câștigat alegerile în câte o localitate, iar într-o suburbie a fost ales candidatul independent, transmite IPN.

Potrivit datelor prezentate de către Comisia Electorală Centrală, în orașul Cricova primar a fost ales cu 61,73% din voturi candidatul MAN, Victor Slobozianu. Și în comuna Bubuieci a învins cu 50,75% candidatul MAN, Leonid Umaneț.

În orașul Codru, primar a fost ales Stelian Manic de la PAS, care a obținut 52,73% din voturi, iar în comuna Trușeni – Viorica Beregoi de la PAS, pentru care au votat 51,14% din alegători.

Candidata CUB, Eleonora Şaran, a câștigat Primăria orașului Durlești, după ce pentru ea au votat 53,6%. În orașul Vadul lui Vodă a învins cu 54,04% candidatul PSRM, Iuri Onofriiciuc, iar în comuna Grătiești, primăria a fost câștigată de către Olga Caraman PPPDA, pentru care au votat 78,01% din alegători.

În comuna Tohatin a învins cu 62,26% din voturi Sergiu Cebotaru, care a candidat independent.

În celelalte 10 suburbii al municipiului Chișinău, primarii au fost aleși din primul tur. Pe 5 noiembrie, PAS a câștigat trei primării, iar MAN a învins în două localități. Partidul politic „Voința Poporului”, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat au câștigat câte un mandat de primar. Alte două mandate au fost obținute de doi candidați independenți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.