Clădirile de semnificație istorică din capitală sunt ilustrate într-o serie de cărți poștale expuse la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, Turnul de Apă. Sunt prezentate cărți poștale din perioada interbelică – colecțiile muzeului și ale Uniunii Filateliștilor din Republica Moldova. Președintele uniunii, Andrei Adam, a menționat că această expoziție oferă publicului posibilitatea să studieze trecutul și îi transmite mesajul să păstreze lucrurile valoroase și să facă orașul mai frumos, transmitere IPN.
Expoziția cuprinde copii a 159 de cărți poștale care arată cât de frumos era Chișinăul o sută de ani în urmă.
Directorul Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, Valeria Suruceanu, a spus că o parte din cărțile poștale sunt din colecția instituției și reprezintă achiziții recente. Sunt cărți poștale dedicate orașului Chișinău de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până la prima jumătate a secolului al XX-lea, care prezintă clădiri istorice, unele distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, altele care s-au păstrat până în prezent.
„Este o prezentare a ceea ce este istoria locală, Chișinăul în imagini în perioada interbelică. Sperăm să fie vizitatori. Chiar sunt impresionante toate imaginile, sunt din acele timpuri și au o valoare inestimabilă istorică”, a subliniat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.
Primele cărți poștale din Basarabia au fost tipărite în anul 1898, în Germania. Vizitatorii au apreciat valoarea exponatelor și posibilitatea de a vedea în imagini clădiri care nu au mai ajuns până astăzi. Ei au remarcat frumusețea arhitecturală a orașului și au putut compara cum s-a schimbat acesta în timp.
Expoziția a fost organizată cu prilejul Zilei Naționale a Culturi și poate fi vizitată până pe 15 februarie.