Cel mai tânăr primar are 23 de ani, iar cel mai vârstnic – 71 de ani

Cel mai tânăr primar ales în cadrul turul II al alegerilor locale are 23 de ani. El a câștigat alegerile în localitatea Albina din raionul Cimișlia. Cel mai vârstnic primar are 71 de ani și urmează să conducă comuna Bursuceni din raionul Sângerei, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a declarat că cei mai mulți primari aleși duminica trecută – peste 100 – au vârsta cuprinsă între 41 și 55 de ani.  85 de primari aleși au vârstele cuprinse între 56 și 71 de ani, iar peste 70 de primari aleși au între 23 și 40 de ani.

Totodată, din cei 273 de primari aleși 208 sunt bărbați (76%).

Angelica Caraman a menționat că în cadrul celui de-al doilea tur, dar și la alegerile repetate din cele 8 localități au participat 314 mii de alegători, dintre care 55% sunt femei. Potrivit ei, cea mai mare prezență a fost în rândul alegătorilor cu vârstele cuprinse între 56-65 de ani (24%)

Șefa CEC a mai spus că în termen de 48 de ore de la închiderea secțiilor de votare, consiliile electorale de circumscripție urmează să prezinte CEC procesele verbale de totalizare a rezultatelor votării pe circumscripțiile de nivelul I și II. Ulterior, CEC va aproba prin hotărâre procesul verbal de totalizare al rezultatelor alegerilor generale locale. Potrivit Codului Electoral, în termen de 3 zile de la anunțarea publică a rezultatelor, pot fi depuse cereri de renumărare a voturilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.