CEC: Se atestă o mobilizare masivă în turul doi al alegerilor

La ora 12.00, la urnele de vot s-au prezentat 22,6% din votanți. Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale susțin că în turul doi al prezidențialelor se atestă o mobilizare masivă în rândul alegătorilor, atât în țară, cât și peste hotare, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, vicepreședintele Comisiei, Vladimir Șarban, a declarat că peste hotare, până la prânz, au votat peste 78 de mii de moldoveni. În mai multe state europene sunt aglomerații, iar la secțiile de votare s-au format cozi destul de mari. Este vorba despre secțiile de votare deschise la Paris, Bruxelles, Berlin, Londra etc. O prezență masivă se înregistrează și în Federația Rusă. Cetățenii care votează peste hotare sunt rugați să consulte pagina https://diaspora.cec.md/ pentru a vedea care sunt trei cele mai apropiate secții de votare și să vadă unde există aglomerații.

O mobilizare se atestă și la cele 42 de secții de votare deschise pentru votanții din regiunea transnistreană. Până la prânz, au votat peste 13 mii de alegători, în comparație cu peste 14 mii – în total în primul tur al prezidențialelor.

Vladimir Șarban a menționat că este monitorizată situația la secțiile la care au existat tensiuni în turul întâi, din 1 noiembrie. Conform informațiilor prezentate de poliție, incidente majore în aceste zone nu sunt. Sunt anumite cazuri de altercații și de blocare pe anumite porțiuni de drum, acestea se investighează. De asemenea, sunt documentate pretinse transportări organizate la secțiile de votare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.