CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea deputatului Bolea

Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă în susținerea deputatului Vasile Bolea. Comisia a avut mai multe neclarități, inclusiv legate de faptul că parlamentarul a declarat că va candida independent la funcția de președinte, dar recent a participat la mai multe activități la care a fost prezentat în calitate de candidat al Blocului „Victoria”, transmite IPN.

Prezent la ședință, Vasile Bolea a declarat că a decis să candideze independent pe motiv că CEC a refuzat să înregistreze blocul electoral „Victoria-Победа”, care urma să fie constituit inclusiv din Partidul politic „Renaștere”, în organele de conducere ale căruia se regăsea. „Pe data de 25 august am depus cerere de demisie din organele de conducere și inclusiv din membru de partid”, a declarat Vasile Bolea.

Dana Munteanu, membră CEC, a făcut trimitere la Declarația de avere și interese personale, în care este indicat faptul că Vasile Bolea ocupă funcția de membru al Biroului politic în cadrul Partidului politic „Renaștere”. „Comisia constată că statutul actual al somnului Vasile Bolea în calitate de membru al unui partid politic este incompatibil cu statutul unui candidat independent. O tratare contrară ar lipsi noțiunea de candidat independent de aplicabilitate, aceasta rămânând una declarativă. Adică, orice exponent politic, cu statut activ, și-ar putea declara independența față de partid, pe când efectiv face din acesta, inducând în eroare și confuzie alegătorul”, a precizat Dana Munteanu.

În aceeași ședință, CEC a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea constituționalistului Alexandru Arseni în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

De asemenea, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie, cu opțiunea „DA”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.