La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor concura 11 candidați. Astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat ultimii trei aspiranți la fotoliul de președinte. Este vorba despre ex-procurorul Victoria Furtună, jurnalista Natalia Morari și fostul ministru de externe, Tudor Ulianovschi, transmite IPN.
Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni, a prezentat la CEC peste 22 de mii de semnături, dintre care aproape 16 400 au fost declarate valabile. Astfel, aceasta s-a încadrat în numărul minim de 15 mii de semnături pe care trebuie să le prezinte fiecare candidat.
În cazul Nataliei Morari, desemnată de un grup de cetățeni, au fost prezentate 732 de liste de subscripție cu aproape 21 400 de semnături. În urma verificării autenticității datelor din 657 de liste cu 18 954 de semnături, 3744 au fost declarate nevalabile.
De la Tudor Ulianovschi, desemnat de un grup de cetățeni, CEC a recepționat 905 liste de subscripție cu 25 761 de semnături. După procesarea a peste 18 mii de semnături, 15 106 au fost declarate valabile.
Astăzi, Comisia i-a refuzat înregistrarea lui Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pe motiv că a prezentat insuficiente semnături valabile.
Anterior, CEC i-a înregistrat pe Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor, Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate, Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru, Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei, Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării, Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni, Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”.