CEC a înregistrat Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor

Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor, format din Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) astăzi, 13 mai, în vederea participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.

Raportorul proiectului, Andrei Volentir, membru CEC, a precizat că cererea în vederea înregistrării blocului a fost depusă în data de 12 mai și corespunde prevederilor Codului Electoral.

Comitetul politic al blocului electoral va aproba lista de candidați pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, va desemna reprezentanții și observatorii în organele electorale, precum și persoanele de încredere. Va decide asupra modului de gestionare a contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” al blocului, va aproba și, după caz, va modifica strategia electorală a blocului electoral și va îndeplini și alte atribuții ce se impun unui concurent electoral.

Simbolul blocului pentru imprimarea în buletinul de vot reprezintă o stea cu cinci raze, egale după unghi, unul din vârfuri este îndreptat în sus, sub un unghi de 90 de grade față de linia orizontală. În mijlocul stelei este amplasată secera și ciocanul.

Începând cu data de 14 mai, CEC va recepționa documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.