Cazul diaconului Ghenadie Valuța va fi cercetat de judecata bisericească

Cazul diaconului Ghenadie Valuța, care a legat un câine de mașina sa cu un lanț și l-a târât pe drum, va fi cercetat de Judecata bisericească, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, citat de IPN.

Potrivit informației publicate, Direcția Mitropolitană „regretă enorm” acțiunea și spune că este o situație neplăcută și nepotrivită unei fețe bisericești. „Un cleric nu ar trebui să se ocupe cu astfel de lucruri”, conchid reprezentanții Mitropoliei.

Tot ei precizează că diaconul Ghenadie Valuța și-a argumentat acțiunile sale prin faptul că și-a propus să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, pentru că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc. Diaconul a afirmat că acest animal prezenta pericol și chiar a mușcat un copil de picior.

Într-o emisiune televizată, Ghenadie Valuța a declarat că informația care apare despre el în presă este denaturată și „demonizată” și că ar trebui de așteptat rezultatele consultării veterinare a câinelui, după care ar trebui oamenii să vină cu condamnări. Dânsul mai spune că mesajul transmis de imaginile foto a fost de fapt altul și că îi va da în judecată pe cei care au denaturat și au răspândit un astfel de mesaj.

Cazul a fost condamnat de apărătorii drepturilor animalelor. Totodată, pe rețelele de socializare până marți, 23 iulie, peste 25 de mii de persoane au semnat o petiție prin care cer ca diaconul să fie judecat și să i se retragă dreptul de sluji în biserică.

Imagini video și foto cu un câine legat cu un lanț de automobilul slujitorul bisericii din Anenii Noi, au fost publicate luni, 22 iulie, pe o rețea de socializare. Din imagini se vede că animalul a avut de suferit fiind rănit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE