Captură la vamă: 185 de mii de dolari ascunşi într-un „Land Rover”

Inspectorii postului vamal Palanca au depistat 185 de mii de dolari tăinuiţi în locuri special amenajate ale unui autoturism de marca „Land Rover” care încerca să intre în ţară, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Vamal, la volanul autoturismului, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, se afla un moldovean în vârstă de 56 de ani. La întrebările inspectorilor vamali, bărbatul a comunicat că nu deţine mărfuri, obiecte sau mijloace financiare ce necesită a fi declarate.

Acţionând în baza analizei de risc, colaboratorii vamali au procedat la efectuarea unui control fizic minuţios al unităţii auto, utilizând şi mijloace tehnice de control. Din motiv că au apărut suspiciuni la construcţia unităţii auto, inspectorii vamali au decis dezasamblarea torpedoului, astfel descoperind un loc special amenajat în care erau tăinuite 4 pungi de culoare neagră din polietilenă. Acestea erau ticsite cu bancnote de 50 şi 100 de dolari americani, în sumă totală de 185 de mii.

În consecinţă, banii şi mijlocul de transport a fost reţinut până la definitivarea cazului. În privinţa făptaşului a fost pornită o cauză penală pentru contrabandă, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare de la 3 la 10 ani. Persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 5 la 10 mii de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.