Candidatul PSRM propune construcția unei centuri în jurul capitalei

O soluție pentru a scăpa de ambuteiajele din Chișinău ar fi construcția unei centuri în jurul orașului, astfel încât oamenii să se poată deplasa dintr-un sector în altul ocolind centrul capitalei. Propunerea vine de la candidatul Partidului Socialiștilor la șefia capitalei, Adrian Albu, transmite IPN.

Într-un briefing de presă susținut pe strada Alecu Russo, Adrian Albu a declarat că traficul aglomerat din capitală este provocat de faptul că reparația drumurilor sau a podurilor se face pe timp de zi. La fel, lipsesc subteranele și pasarelele care le-ar permite pietonilor traversarea străzilor fără a opri traficul. O altă cauză a ambuteiajelor, în opinia sa, este parcarea neregulamentară a automobilelor, cu blocarea benzilor de circulație.

Candidatul PSRM optează pentru ca lucrările de reparație să fie efectuate doar pe timp de noapte, când circulația este mai puțin intensă. De asemenea, o soluție pentru a reduce traficul intens ar fi continuarea investițiilor în transportul public, astfel chișinăuienii să fie motivați să renunțe la transportul personal.

El mai propune ca pentru cei care se deplasează cu două sau mai multe unități de transport să existe posibilitatea de a face transfer gratuit timp de 15 minute.

Și cea mai importantă soluție în opinia lui Adrian Albu este construcția unei centuri în jurul orașului, cu transport electric. „Aceasta ne va permite fiecăruia să ne deplasăm din punctul A în punctul B într-un termen rezonabil și cu costuri mult mai mici. De exemplu, ca să ajungi de la Ciocana la Buiucani nu va fi necesar să te deplaseze prin aceste ambuteiaje care sunt acum la Râșcani. Vei putea prin punctul de ocolire, și anume cu trenul electric, într-un timp rezonabil, să ajungi la destinație”, susține candidatul socialist.

Conform tragerilor la sorți, Adrian Albu de la Partidul Socialiștilor urmează să fie cu numărul 10 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.