Candidatul PSDE la Primăria Chișinău promite că va construi o arenă națională de fotbal dacă va fi ales

Candidatul PSDE la funcția de primar al municipiului Chișinău, Vadim Brînzaniuc, promite că, odată venit în fruntea Primăriei, va construi în zona Circului din Chișinău o arenă națională de fotbal, cu un complex sportiv care să corespundă standardelor FIFA, transmite IPN.

Potrivit lui Vadimn Brînzaniuc, construcția unei arene naționale ține de identitatea oamenilor care locuiesc în municipiul Chișinău. În 2006 autoritățile au promis că vor construi o arenă, dar nu s-a întâmplat nici după 17 ani.

Candidatul a remarcat că orașe precum Odesa, Vinița, Cernăuți (Ucraina), Suceava, Piatra Neamț (România) au deja terenuri de fotbal la standarte internaționale, iar Chișinăul nici măcar nu a adus în discuție acest subiect. Imediat ce va ajunge în fruntea Primăriei, Vadimn Brînzaniuc  spune că va lansa elaborarea documentației tehnice, a studiilor de fezabilitate pentru a porni construcția.

„Pentru mine este rușinos ca la un meci de fotbal al naționalei Republicii Moldova să merg pe stadionul din Tiraspol. Cred că acest sentiment îl trăiesc mii de locuitori ai municipiului Chișinău”, a menționat candidatul.

Valoarea acestui obiectiv, potrivit estimărilor, începe de la 25 de milioane de euro, bani care pot fi identificați din bugetul local, partenerii din România și organismele financiare internaționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.