Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe pe 22 decembrie

Anul curent categoriile de risc vor fi vaccinate împotriva gripei sezoniere începând cu 22 noiembrie. Lotul de 150 de mii de vaccinuri este oferite gratuit de partenerii internaţionali. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii, transmite IPN.

În perioada 15-18 decembrie, este programată recepționarea în țară a vaccinul antigripal. Potrivit serviciului de presă al ministerului, lotul va acoperi necesităţile de vaccinare împotriva gripei sezoniere.

De regulă, lotul de vaccin antigripal este cumpărat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). În acest an însă cele două licitaţii organizate de instituţie au eşuat din cauza faptului că ofertele depuse nu corespundeau cerinţelor stabilite în documente. „În urma analizei dosarelor, grupul de lucru pentru achiziţii din cadrul CNAM a constatat că preparatele propuse de participanţii la licitaţie nu sunt precalificate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ceea ce este o cerinţă obligatorie şi reprezintă o garanţie a calităţii şi siguranţei preparatului”, precizează CNAM.

Din categoriile de populaţie care vor fi vaccinate gratuit fac parte copiii şi adulţii cu maladii cronice şi contingentele cu risc sporit de îmbolnăvire: lucrătorii spitalelor şi ai serviciului de sănătate publică, studenţii şi rezidenţii USMF „N. Testemiţanu”, studenţii colegiilor de medicină, personalul instituţiilor de asigurare socială şi din centrele de plasament, orfelinate, case şi şcoli internat, sanatorii pentru copii, personalul azilurilor pentru bătrâni şi invalizi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.