Căminul liceului din Holercani a fost reparat cu sprijinul UE
Elevii din satul Holercani şi din localităţile din apropiere, inclusiv din stânga Nistrului, vor avea condiţii mai bune de trai şi studii graţie unor lucrări de renovare a căminului liceului din localitate.
Reparaţia blocului a fost efectuată cu sprijinul proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în colaborare cu locuitorii satului şi administraţia publică locală transmite Info-Prim Neo.
Potrivit primarului de Holercani, Tudor Tanasev, căminul liceului a fost construit acum 56 de ani şi de atunci a avut doar de câteva ori reparaţii cosmetice parţiale. În lipsa unor condiţii adecvate, aici puteau fi cazate doar 30 de persoane, la o capacitate totală de 120 de locuri.
Acum căminul liceului beneficiază de un sistem reparat de încălzire şi canalizare. Totodată au fost reabilitate reţelele electrice, au fost reparate scările, odăile, coridoarele şi faţada blocului, au fost schimbate uşile şi amenajat tot teritoriul din jurul căminului. Lucrările au durat peste o jumătate de an, iar costul total se estimează la 102 mii de euro.
Prezent la ceremonia de deschidere a căminului, ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, a declarat că UE planifică să susţină în continuare proiecte similare, în special în domeniul social, afaceri şi mediu. „Aceste proiecte au drept scop promovarea încrederii între Chişinău şi Tiraspol şi sunt realizate pentru binele oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a menţionat Dirk Schuebel.
Matilda Dimovska, reprezentant permanent adjunct PNUD Moldova, a declarat în cadrul ceremonii că prin aceste proiecte, PNUD contribuie la dezvoltarea locală durabilă a Republicii Moldova şi că va susţine şi în continuare asemenea iniţiative pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor din localităţile rurale.
Proiectul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” are ca scop abordarea necesităţilor comunităţilor din regiunea transnistreană prin sporirea accesului la serviciile economice şi sociale de bază, precum şi accesului la sursele de informare obiective şi diversificate.