Cadrul normativ este ajustat la noile prevederi legislative privind plăţile sociale

Guvernul a operat modificări în mai multe hotărâri aprobate anterior pentru a le ajusta la noile prevederi legislative care le oferă beneficiarilor de plăţi sociale libertatea de a alege individual prestatorul de la care urmează să ridice banii, transmite IPN.

Pensiile şi alte prestaţii sociale, care se achitau până acum prin intermediul Băncii de Economii, vor putea fi primite de beneficiar pe cardul bancar eliberat de o oricare altă bancă la alegere sau prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.  Pentru aceasta, beneficiarul va depune o cerere la instituţia financiară aleasă, iar prestatorul de servicii de plată, la rândul său, va încheia un contract cu Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Persoanele care nu vor depune cereri de schimbare a prestatorului vor continua să-şi ridice banii acolo unde o făceau şi până acum.

Legea prin care beneficiarii de plăţi sociale îşi pot alege individual prestatorul de la care urmează să ridice banii a fost votată de Parlament la sfârşit de mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.