Cadrul de reglementare în domeniul vamal va fi optimizat

Guvernul a aprobat o decizie privind revizuirea ordinelor şi actelor normative cu caracter de reglementare a activităţii de întreprinzător, emise de Serviciul Vamal în perioada 2000-2016, transmite IPN.

Aceasta prevede abrogarea unui număr de 169 ordine şi alte acte normative, emise de Serviciul Vamal, care şi-au pierdut valabilitatea, au devenit caduce în virtutea actualizării unor prevederi din legile în vigoare. Iniţial, acest număr a fost mai mic în raport cu cel al ordinelor şi actelor normative examinate (439) dar Serviciul Vamal a suplimentat lista cu un număr de 100 de ordine şi acte departamentale.

Altă listă include 52 acte normative, ce urmează să fie reexaminate în cadrul Grupului de lucru pentru Reforma regulatorie, 6 documente vor fi publicate, conform prevederilor legislației în vigoare, în Monitorul Oficial, iar un ordin, care se referă la formulare de executare silită a obligaţiilor vamale, emis la 18 ianuarie 2014, va fi supus expertizei juridice şi înregistrat în Registrul actelor normative departamentale.

Vicepremierul şi ministrul economiei Octavian Calmâc a spus că după intrarea în vigoare a acestei decizii, actele normative şi ordinele care nu sunt incluse în listele respective nu vor avea putere juridică şi nu se vor aplica.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.