Browserul Firefox îşi schimbă motorul de căutare

Browserul Firefox anunţă schimbarea motorului de căutare. Astfel, Yahoo va deveni motorul de căutare implicit al browserului Firefox în urma unei înţelegeri dintre cele două companii, transmite IPN.

Playtech.ro scrie că atât în versiunea aplicaţiei pentru mobile, cât şi în varianta pentru desktop-uri, Firefox va folosi Yahoo ca motor de căutare nativ. Această tranziţie va fi rezultatul unui contract între cei doi giganţi online pentru o perioadă de cinci ani.



Totodată, Yahoo va oferi câteva particularităţi de căutare accesibile doar celor ce folosesc browser-ul creat de Mozilla. Partea bună este că această schimbare nu va afecta negativ amatorii funcţiei Do Not Track, de urmărire a activităţilor desfăşurate online. Partea enervantă este că, pentru a folosi Google, va trebui să navigaţi un pic prin pagina de preferinţe a Firefox.

Directorul Mozilla, Chris Beard, s-a arătat încrezător că această schimbare va favoriza enorm cota de piaţă deţinută la căutări de Yahoo. În contextul în care doar 10% din căutările online sunt realizate prin acest motor de căutare, noul parteneriat ar trebui să schimbe semnificativ respectivul procent. „Sunt de părere că va împuternici mulţi oameni, în multe locuri cu mai multe opţiuni şi oportunităţi pentru inovaţie şi, la final, va oferi şi mai multor internauţi un control sporit asupra vieţii lor online“, a declarat, directorul Mozilla.

Asocierea este valabilă pentru Statele Unite ale Americii, urmând ca varianta de Firefox pentru Rusia, de exemplu, să folosească nativ motorul de căutare Yandex.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.