Blocul „Renato Usatîi” s-a lansat în campania electorală. Ceremonia a durat trei ore

„În ultimii doi ani, au avut loc schimbări, dar care au fost în interesul politicienilor și nimic nu au avut de câștigat cetățenii simpli. Este momentul pentru lovitura hotărâtoare, să curățăm definitiv țara de rămășițele regimului criminal al statului capturat. Pentru asta la putere trebuie să ajungă oameni noi, oameni onești, oameni corecți, care să facă bine pentru poporul lor”, a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi, președintele Blocului electoral „Renato Usatîi”, la lansarea oficială în campania electorală. Evenimentul a avut loc astăzi, 3 iunie, la Palatul Republicii și a durat aproape trei ore, transmite IPN.

Usatîi a precizat că pe listele blocului sunt primari, consilieri raionali, economiști, juriști, avocați, marketologi, profesori, psihologi, designeri, polițiști.

Una dintre prevederile programului electoral al formațiunii stipulează că cetățenii moldoveni, care pe parcursul a cinci ani au transferat în țară 20 de mii de euro, vor putea înmatricula un automobil fără să achite taxe vamale, iar valoarea unității de transport nu trebuie să fie mai mare de 20 de mii de euro.

Nicolae Margarint, jurist, membru al Blocului electoral „Renato Usatîi”, a menționat că este revoltător faptul că persoanele cu dizabilități trebuie să aleagă între pensia de dizabilitate și pensia pentru limită de vârstă. Este o bătaie de joc obligațiunea ca persoana cu nevoi speciale să treacă în fiecare an comisia care îi reconfirmă gradul de dizabilitate. Blocul  „Renato Usatîi” promite, în cazul în care va ajunge în Parlament, să modifice legislația în acest sens. Totodată, susține Margarint, statul este obligat să asigure copiii din orfelinate cu spații locative și locuri de muncă după ce aceștia părăsesc instituțiile rezidențiale.

Un alt candidat pe listele blocului „Renato Usatîi”, Viorica Stanciu, pedagog, a opinat că vârsta de pensionare pentru cadrele didactice trebuie micșorată, întrucât „profesia de pedagog este cu cea mai mare ardere profesională și emoțională”. Stanciu a propus ca numărul de elevi în clase să fie micșorat, în comparație cu situația actuală, iar profesorii care au mai mult de 26 de elevi într-o clasă să primească adaos la salariu.

În componența Blocului „Renato Usatîi” intră „Partidul Nostru” și Partidul „Patria”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.