Biblioteca Națională marchează Ziua Națională a Lecturii printr-o suită de activități

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează o suită de activități socio-culturale cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii și Zilei comemorării lui Grigore Vieru în Republica Moldova. Evenimentele vin să promoveze lectura și importanța acesteia în dezvoltarea persoanelor și a societății, transmite IPN.

Pe 14 februarie va fi organizată, la ora 11.30, ședința Clubului Literar Homo Aestheticus Junior cu genericul: „Celebrăm împreună cu scriitorul Iulian Filip Ziua Națională a Lecturiiˮ în incinta Teatrului Municipal de Păpuși „Guguțăˮ. Tot miercuri, va avea loc salonul muzical dedicat Zilei Naționale a Lecturii „Poetul și Muzicaˮ. Evenimentul este preconizat pentru ora 14.00, la sala de conferințe „Alexe Răuˮ a Bibliotecii Naționale.

Pe 14 februarie se va desfășura, la ora 15.00, conferința online „Suntem ceea ce citimˮ cu Oleg Serebrian, scriitor, istoric, politolog, diplomat. În formatul online va avea loc și lansarea Programului Național LecturaCentral, ediția a 7-a, 2024. Evenimentul este preconizat pentru ora 15.00.

Miercuri, la Sala Arte și Hărți a Bibliotecii Naționale va fi lansată cartea „DIMITRIE CANTEMIR. OPERE. Despre numele antice și de astăzi ale Moldovei. Istoria moldo-vlahică. Viața lui Constantin Cantemir, zis cel Bătrân, Domnul Moldoveiˮ. Lansarea va avea loc la ora 16.00.

În perioada 14-29 februarie, biblioteca va găzdui o expoziție de documente „Omagiu poetului păcii Grigore Vieruˮ, în bloc central.

Pe 15 februarie la Biblioteca Națională va avea loc lansarea de carte „Aventura spectaculoasă a scrisului”, semnată de Veronica Cosovan și Tatiana Grușco. Evenimentul este preconizat pentru ora 14.00. Cartea este adresată tuturor care doresc să călătorească în timp, pentru a descoperi lucruri interesante din istoria cărții, a scrisului și a instrumentelor de scris.

Expoziția de documente „Cartea americană în colecțiile BNRMˮ va fi vernisată pe 16 februarie, la ora 15.00, în spațiul expozițional al bibliotecii.

Ziua Națională a Lecturii a fost instituită în Republica Moldova în anul 2022, în contextul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, desfășurată la nivel global la început de februarie, și al aniversării poetului Grigore Vieru, născut pe 14 februarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.