Banca Mondială oferă 50 de milioane de euro pentru IMM-uri. Cererile pot fi depuse la ODA

Banca Mondială va investi 50 de milioane de euro pentru a facilita dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de  către viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, și directoarea de țară a Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja, transmite IPN.

„Suntem aici pentru a lansa o nouă inițiativă a Băncii Mondiale pentru antreprenorii mici și mijlocii. Una dintre prioritățile acestui Guvern este dezvoltarea economică. Asta reprezintă o încredere în ziua de mâine pentru fiecare antreprenor și cetățean. Este de responsabilitatea noastră să dezvoltăm economia”, a menționat Dumitru Alaiba.

Proiectul finanțat de Banca Mondială are un buget de 50 de milioane de dolari și banii vor fi cheltuiți pe mai multe componente: digitalizarea și reforma regulatorie, accesul la finanțare, astfel încât IMM-urile să poată accesa credite, statul fiind garant, precum și pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în vederea sporirii exportului.

Directoarea de țară a Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că scopul Băncii Mondiale este să  încurajeze politicile guvernamentale în vederea dezvoltării economice a țării și oferirea suportului necesar antreprenorilor.

„Suntem foarte bucuroși că putem oferi acest suport în vederea dezvoltării economice a Republicii Moldova și asta reprezintă o continuare a angajamentelor noastre. Banca Mondială, în ultimii zece ani, a investit foarte mult într-un mediu de afaceri eficient”, a declarat Inguna Dobraja.

Antreprenorii moldoveni deja pot depune cereri la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului pentru a beneficia de suport. „Noi suntem pregătiți să primim cereri la ODA, proiectul are o durată de mai mulți ani, adică până în 2027”, a precizat a menționat directorul organizaţiei, Dumitru Pîntea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.