Avem o guvernare fricoasă, PAS și Platforma DA

Ceea ce a avut loc astăzi în Parlament este un gest rușinos al guvernării, care poate fi caracterizat prin două cuvinte: fățărnicie și iresponsabilitate. Și prin asemenea acțiuni degradează democrația și împreună cu ea degradează și țara, iar toate aceste lucruri se întâmplă în timpul unei pandemii. Declarațiile au fost făcute de către deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și din Partidul Acțiune și Solidaritate, după ce ședința Parlamentului nu a putut avea loc în lipsă de cvorum, transmite IPN.

Președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că „s-a procedat în acest mod din frică” și „este guvernare fricoasă, care își asumă rușinea în situație de pandemie, în situație de criză”. „Este o angajare a rușinii. Acest Guvern și-a asumat rușinea pentru Igor Dodon, pentru toată această gașcă politică care ne conduce”, a spus Alexandru Slusari.

Potrivit parlamentatului, este un lucru alarmant și periculos. „Chiar și așa, nimeni din opoziție nu are de gând să înainteze moțiune de cenzură într-o ciză pandemică, pentru că opoziția este mult mai responsabilă decât această guvernare”, a mai spus Alexandru Slusari.

Președintele fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, a declarat iresponsabilitatea caracterizează gestul de astăzi. „Atunci când țara arde, lor le arde de jocuri”.

Parlamentarul a mai spus că, atunci când și-a întrebat colegii de la Partidul Socialiștilor de ce nu s-au prezentat, aceștia ar fi spus că o astfel de decizie a fost luată la fracțiune. „Încă o dată ne confirmă temerea noastră că este foarte periculos, într-o situație de criză, să lași țara și să dai carte blanche la o asemenea guvernare, care face niște lucruri care nu se încadrează într-o minte sănătoasă”, a mai spus Igor Grosu.

Şedinţa Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte proiectul pentru care și-a angajat răspunderea nu a întrunit cvorum. În plenul legislativului nu s-au prezentat deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat. După ce Secretariatul Parlamentului a anunțat că la ședință și-au înregistrat prezența doar 39 de deputați, șefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat lipsă de cvorum.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.