Au fost depuse actele de înregistrare a grupului de inițiativă în susținerea lui Andrei Năstase

Consiliul Național Politic al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr i-a acordat susținerea lui Andrei Năstase pentru a candida la funcția de președinte. Astăzi, 1 septembrie, au fost depuse actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea liderul Platformei DA, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Andrei Năstase, a declarat că astăzi toți intră în ultima perioadă, și cea mai importantă, dinaintea alegerilor prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie. Potrivit lui, „miza acestui scrutin este atât de importantă, încât va marca, în toate detaliile sale, evoluția societății în anii care vor urma”. „Unitatea națională realizată în jurul Blocului ACUM a fost forța uluitoare care l-a măturat pe Plahotniuc de la putere și din Republica Moldova. Unitatea națională este ceea ce va face posibile victoriile noastre iminente”, a notat liderul Platformei DA.

Potrivit lui, „Blocul ACUM există și Blocul ACUM sunt oamenii Moldovei, cei care s-au săturat să aștepte schimbarea și au decis ca în această toamnă să o facă prin implicarea și vot responsabil”, a mai spus Andrei Năstase.

Conform prevederilor Codului Electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult o sută de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia.

CEC, în termen de trei zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Fiecare concurent electoral poate face agitație electorală doar din momentul în care este înregistrat de CEC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.